Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '16

 
Kategori
Felsefe
 

Dünya bizim için yaratılmadı

Dünya bizim için yaratılmadı
 

Dünyada her şey bize ve bizim ihtiyaçlarımıza göre yaratılmış gibi görünüyor. Dünya (ve tabii ki tümüyle evren) koşulların meydana getirdiği bir olgu. Biz de öyle ama birbirimize göre (birbirimiz için) yaratılmadık. Dünya (evren) vardı zaten, sonra biz(canlılar) meydana geldik. Ne dünya(evren) ne de biz dünyaya(evrene) göre yaratılmadık. Yani kâinat anne biz onun çocuğu değiliz. Dünya ve biz birbiriyle ilgisi olmayan iki farklı şeyiz.

“Ama sanki bizim için yaratılmış gibi” Evet, güneş doğuyor uyanıyoruz, karanlık oluyor uyuyoruz. Rüzgâr ayrı işimize yarıyor, yağmur ayrı; toprak sanki bizim için.

Bu iş bu kadar kolay değil… Yani bu koskoca evren üç buçuk insan için mi yaratıldı? Hiç inandırıcı değil. Kabul edersen her şey normal gelir, her şeye inanırsın. Bugünkü evren uzayın çeşitli zamanlarda değişime uğramış şekli. Biz olsak da olacaktı, olmasak da.

Sanki dünya bizim için yaratıldı. Bize uygun olabilir. Belki de biz kendimizi ona uydurduk, kışın çıplak gezsene. Hani dünyanın bazı durumları hayatımıza uygun ya “Dünya bizim için yaratıldı” Milyarlarca yıldızdan/gezegenden belki de bir tanesi, bırakın o kadar da olsun yani. Bu tesadüf değil ki çok normal. Bir tanesi uygun konumda olacak elbet. Burada mucize aramak mantıklı değil.

Ha şunu iddia edebilirsin “Dediklerin doğrudur ama bir yaratanın gücüyle” Bilmem artık… Hava, güneş, toprak, su, ateş… Bir canlının yaşaması için gerekli şeyler… Bunun böyle olması dünyanın bizim için yaratıldığını göstermez ki… Bunlar vardı zaten. Uzaydaki değişimler sonucu sadece dünyamızda(bildiğimiz kadarıyla tabi) oluştu. Bu koşullarla da biz meydana geldik. Ha bizi Tanrı yarattı (yani bu dediklerimiz yaratan eliyle) Bilemem orasını…

Dünyanın özel olarak biz canlılar için yaratıldığını düşünmek mantıklı gelmiyor. Dünya vardı, biz olsak da olmasak da olacaktı. Meydana gelen dünya(evren) oluşumunun doğal olarak sonuçları olacaktı. İşte biz bu sonucuz.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..