Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Dünya dönüyor sen ne dersen de!

Dünya dönüyor sen ne dersen de!
 

Nilüfer'in 1973 yılında yorumladığı bir şarkı bu "Dünya Dönüyor!"...

Çoğu Türk Filmlerimizden aşınadır kulağımız bu şarkıya ve bunun gibi nice şarkıya. Şuan bu şarkıyı orjinal haliyle dinliyorum. Plak üzerinde ki her çizik geçmişten bir sayfa getiiyor sanki gözlerimin önüne. Hazi bazı şarkılar vardır insan dinlediğinde hep geçmişe döner. Bazı şarkılardada hayaller kurar geleceğe dair hani... İşte ben bu şarkıyı ne zaman dinlemeye başlasam, bazen yüzümde bir tebessüm bazen buruk bir ifade ile geçmişimi getirim gözümün önüne. Türk Filmlerinde şarkı ile beraber geçişler olur ya hani öyle işte. Hatırlamadığım çocukluk zamanlarımdan bir kaç köşesi yırtık resim, hatırladığım geçmişimde güldüğüm ağladığım zamanlarım... Bazen üzsede mutlu ettiği zamanlarda olur hani...

Günümüz müzik piyasasının çalkantısından dolayı hep eskilere yöneliyorum son zamanlardır. Önce ki yazılarımda da belirtmiştim zaten. Çok samimi olmadıkça uzak olsun diyerek geçiştiriveriyorum bu eksikliğimi/iyi özelliğimi popüler müziğe karşı. Sürekli eski şarkılar dinlememden midir yoksa nostaljiyi sevmemden midir bilmiyorum tam olarak. Ama bildiğim bir şey "Tüp kuyruğunda" geçen bir yaşantıya özendiğimdendir bu imkansız sevdam geçmişe karşı.

Şimdilerde bana göre çok anlamlı olaylar gelişiyor. Eskilerin yeni jenerasyona hatırlatılma çabaları. Benim çevremdeki insanlara bu şarkıları dinletmem kişisel bir şey olsada çok fazla örneği var aslında."Bak bir varmış bir yokmuş" albümleri mesela. Sürekli yenilerek arşivlik bir hale getiriliyor ve iyi ki de yapılıyor aslında.

Anlamaya çalıştığım nokta,eski şarkıların bu kadar güzel olmasına karşın revaçta olmayışının nedeni "eski" mi olması yoksa insanlar geçmişlerinden mi kaçıyor?Dinlediklerinde hatırlamak istemedikleri geçmişmi beliriyor gözlerinde ve bu sebepten midir o plaktaki çizgilerin gün geçtikçe fazlalaşması?

Bu yazım geçmişle yüzleşmek istemeyenlere belkide... Dünya Dönüyor Sen Ne Dersen De ! ... Aynaya baktığında üzülme,yaşlanmadın aslında. Gözyaşlarının izi yanaklarında belki ama aslında hala çok güzelsin. Geçmişinden korkma, artık sana bir zarar veremez geçen bir şey.Üstünden geçen zaman onu sana tekrar yaşatamayacak kadar aciz ve sen onu tekrar yaşamayacak kadar güçlüsün!...

ve şarkıyı dinlerken şu dizeler gelsin aklına kendini iyi hissetmek istediğinde :

"Sen ne dersen de değmez bu Dünya,

Yıllar geçermiş geçsin ruhumuz genç ya!"

 
Toplam blog
: 34
: 984
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

Yoktur hakkımızda söylenecek söz... Hakkımız da yoktur, hakkımızda birşey söylemeye zaten... Bir eli..