Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '18

 
Kategori
Dünya Kadınlar Günü
 

Dünya Kadınlar Gününe Özel

Dünya Kadınlar Gününe Özel
 

Kadın olmanın fendi bütün güçlükleri yendi. Kadına yaraşır bir söz bu tam anlamıyla. Kadın  eş, kadın anne, kadın bacı, kadın evlat, kadın çalışan…

İnsanlığın barış içinde yaşaması dolaylı olarak kadın eliyle şekilleniyor. Çünkü geleceğin annelerini ve babalarını dünyaya getiren de kadınlardır. Anne, çocukları için lider gibidir. Bu nedenle çocuklar, annenin inanç, tutum ve davranışlarından farklı düzeylerde etkilenir. Kadın hakkaniyetli ve bilgili ise bu özellikleri çocuklarına da empoze eder. Dolayısıyla çocukların ilk öğretmenidirler.

Kadınınsa değerini hissettiren ilk kurum içinde büyüdüğü ailesidir. Sonrasında evlendiği eşi ve çocukları bütün dünyasıdır onun için. Kadının ailesinin geçimi için çalışması ve topluma her bakımdan yeterli bir evlat yetiştirmesi dolaylı olarak kadın haklarına saygı gösterilmesi ile ilgilidir. Saygıyı ilk ailesinden ve eşinden görmesi gerekir ki geleceğin çocukları için sağlıklı düşünen bir rol modeli olabilsin. Her kadının eşini seçebilme hakkına sahip olması ve aile içi şiddetin mümkün olduğunca azaltılması için her bireye çok iş düşüyor.

Yazmış olduğum akrostişi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü anısına bütün  insanlığın şekillenmesinde büyük payı olan bütün kadınlara ithaf ediyorum.

KADIN

Kelimeleri kadife gibi

Anne gibi düşünen kalbi

Dünyayı alır gerekirse

Islah eder içinizdeki kurdu

Nakış nakış içinize işler hayatı

 

                                                                                                Nermin AKKAYA

 
Toplam blog
: 6
: 377
Kayıt tarihi
: 23.08.15
 
 

Anadolu Üniversitesi Türk Dili Edebiyatı bölümü ve Atatürk Üniversitesi Sağlık Yönetimi bölümü me..