Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Haziran '10

 
Kategori
2010 Dünya Kupası
 

Dünya Kupasında ilk final! İngiltere- Almanya

Dünya Kupasında ilk final! İngiltere- Almanya
 

Bildiğiniz gibi Dünya Kupası heyecanı tüm hızıyla devam ediyor.

Dünya Kupası maçlarında dikkat çeken olayların başında; göze batan hakem hataları geliyor! Yoksa futbol aynı futbol! Her ne kadar oynanan topla ilgili sorun olduğu söylense de, mücadele etmeyen, koşmayan hep kaybediyor. Yani Messi’de olsanız sahaya çıktınız mı koşacak, mücadele edeceksiniz!

Dünya Kupası maçlarında ilk turlar bitmek üzere… Tabi 2. turda kimin kiminle karşılaşacağı büyük önem kazanıyor.

Bildiğiniz gibi Dünya Kupasında eşleşmeler bir hayli farklı ve önceden biliniyor. Şöyle ki A grubunun 1. ile B grubunun 2. karşılaşıyor.

Tabi bu arada her han her şey olabilir mantığından hareketle, yeni sürprizler ortaya çıkabiliyor. Örneğin; Fransızların Dünya Kupasından, Fransız kalmaları gibi!..

Tabi 2. turdaki eşleşmeler de dikkat çekici.

İşte ilk sürpriz! 2. turda Almanya-İngiltere eşleşmesi. ABD’nin son dakika golü ile Cezayir’i 1–0 yenmesi, ABD’yi lider koltuğuna oturtup Gana’nın rakibi yaptı. Aynı grubun ikincisi İngiltere, 2. turda karşılaşmayı hiç istemeyeceği, kupanın favorilerinden Almanya’nın rakibi oldu!

Böylesi bir sürpriz Brezilya- İspanya eşleşmesi olabilir mi?

Olma olasılığı bir hayli yüksek. Brezilya grubunu 1. bitirmeyi neredeyse garantiledi. İspanya’nın bir galibiyet, bir yenilgisi var. Eğer İspanya grubunu 2. bitirirse rakibi hiç şüphe yok ki Brezilya olacak. Bu da gerçekten erken finallerden birisi olur.

Almanya-İngiltere maçı 27 Haziran Pazar günü saat 17.00’de oynanacak. Bildiğiniz gibi iki takım büyük turnuvalardaki son maçlarını 2000 Avrupa Şampiyonası'nda oynanmış ve mücadeleyi İngilizler Shearer'in attığı golle 1–0 kazanmıştı.

Bu iki takımın Dünya Kupasındaki eşleşmeleri ise bir hayli eskiye dayanıyor. Dünya Kupası'ndaki son eşleşmeleri 1990 Dünya Kupası yarı finalinde yaşanmıştı. O maçı da Almanlar penaltı atışı sonrası kazanıp finale yükselmişlerdi.

Gelelim Dünya Kupasına katılan takımlardan göze hoş gelen maçlara ve takımlara. Öncelikle Brezilya, İspanya, Şili, Uruguay ve herkesin olduğu gibi benimde favorim Maradona’nın takımı Arjantin!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..