Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Temmuz '06

 
Kategori
Haber
 

Dünya Musevi Cemaatlerine açık mektup!

Dünya Musevi Cemaatlerine açık mektup!
 

Dünyada ki tüm samimi Musevilere sesleniyorum!

Hepimizin iman ettiği Hz. Musa’nın, Davut’un ve Süleyman’ın insanlığa getirdiği mesajlar bir nebze olsun vicdanlarınızda makes buluyorsa bu çağrıya insanlık namına kulak verin.

Çünkü İsrail’in daha önce de defalarca yaptığı, bugünlerde yeniden uygulamaya koyduğu insanlık dışı vahşi savaşı sizden başka durduracak bir güç yok maalesef…

Evet bizim de iman ettiğimiz Hz Musa, Süleyman, Davut ve Yakub’un bizim Peygamberimizin ifade ettiği ‘’haksız yere bir insanı öldürmenin bütün insanlığı öldürmek gibidir’’ manifestosunu aynen tasdik ettiğini biliyorum. Bunu siz de biliyorsunuz. Vahye dayalı hiçbir terminoloji cinayeti mazur görmez çünkü.

İsrail Devleti’nin kural tanımaz, insan hayatını, uluslararası hukuku, en asgari insanlık değerlerini hiçe sayan pervasız politikalarının yıllardır dünyada suçsuz samimi Musevileri haksız olarak nasıl sevimsizleştirdiğini, hep beraber müşahade ediyoruz.

Lütfen açın gözlerinizi ve şu yaşananlara bir bakın?

Bugün gazetelerde Lübnan’ın güneyinde bombalanan bir binanın enkazından çıkarılan küçücük bir çocuğun, cansız ve parçalanmış cesedini havaya kaldırmış bir babanın insanın tüylerini diken diken eden görüntüleri vardı. Bu fotoğraf karşısında nutkum tutuldu ve kan dolaşımımın durduğunu hissettim. İsrail'i yöneten bugünkü politikacıların küçücük günahsız bir çocuğa yaptığı bu muamele karşısında insanlığımdan utandım. Bu öyle bir utanç ki Hitler Almanya’sının ve SS subaylarının daha önce Yahudi halkına reva gördüğü zulüm ve vahşet fotoğraflarını gördüğümde de hissetmiştim aynı utancı.

İnsanın insana reva gördüğü tarihte binlerce örneği olan bu vahşet manzaraları karşısında evet insanlığımdan utanıyorum.

Dünya Musevi Cemaatinin mensupları ve İsrail’de yaşayan önemli bir kısım Musevi’nin de bu vahşet karşısın da en az benim kadar utandığına inanıyorum. Hitlerin size yaptığı Holokost ne kadar haksız, onursuz ve alçakça ise bugün Filistin ve Lübnan da yaşananlar da o kadar vahim görülmelidir.

Ey Ehl-i Kitap olan Museviler; biz sizinle aynı-bir ve tek olan Allah’a inanıyoruz. İsrail Devletinin bu hukuk tanımaz tavırlarına ancak siz dur diyebilirsiniz. Ne sahte demokrasi havarisi ABD, ne kendini dünya uygarlığının ve insan haklarının beşiği gibi gören ama tıpkı Bosna’da olduğu gibi bugünlerde 3 maymunu oynayan AB ne de kendi halklarına dahi saygısı olmayan Arap ülkeleri bu kötü gidişi durduramaz.

Ey Musevi Cemaatleri;

Lütfen öldürülen masum çocukları ve onların annelerinin arş-ı ihdizaza getiren çığlıklarını duyun. Bu gidişe demokratik kanalları ve İsrail Devleti üzerindeki tüm nüfuzunuzu kullanarak insanlık namına dur demelisiniz. Bu savaşı durdurmayı lütfen tarihi bir görev addediniz. Aynı zamanda bu kirli savaşı dünyada artan anti semitist akımları durdurmak için eşi bulunmaz bir fırsata da dönüştürebilirsiniz. Gerekirse daha önce İsrailli genç bir kadının yaptığı gibi tankların önüne yatmayı dahi göze almalısınız.

Musevilerin, Filistinlilerin ve tüm Ortadoğu halklarının hayatını cehenneme çeviren bu onursuz ve hayasız savaş artık durmalıdır. Bir Filistinlinin hayatının en az bir İsraillinin hayatı kadar değerli ve kutsal olduğunu hep beraber haykırma günüdür. Haksız yere öldürülmek üzere olan masum bir insanın hayatını kurtarmanın onuru hiçbir şeyle ölçülemez. Dünyanın tüm yüksek nişanları ve de ödülleri bu paye karşısında camın elmasa nisbeti gibi kalır.

İşte tarihi bir fırsat ve dünya barışının anahtarı önünüzde duruyor. Medeniyetler çatışması ve kıyamet savaşı senaryolarının akim kalması katkılarınızla mümkün olacaktır. İşte o zaman tüm Müslümanlar da masum sivil hedeflere Filistinli örgütlerce yapılan tasvip edilemez intihar saldırılarını lanetlemekte sizden cesaret alacaklardır.

Gelin yarın çok geç olmadan bu insani çağrıya kulak verin….

 
Toplam blog
: 9
: 869
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

Dünya ve toplum olarak çok büyük değişim ve dönüşümler sath-ı mailine girmiş bulunuyoruz. Ben sadece..