Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '17

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Dünya Ülkelerine Ne Kadar Yardımda Bulunduk?

Dünya Ülkelerine Ne Kadar Yardımda Bulunduk?
 

 

Asgari ücretin 1404 lira olduğu günümüz Türkiyesinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanımız Asgari ücretliden fedakarlık istedi!

Açlık sınırının 1580 lira olduğu günümüzde, asgari ücretlinin aç olduğu aşikar değil mi?

Toplam dış borcun 450 milyar dolar’a yaklaştığı bilinen bir gerçek!

Bütçe açığını kapatmak için iğneden ipliğe zam yapılırken, biz gelirlerimizin bir kısmını dünya ile paylaşmaya devam ediyoruz!

Nasıl mı?

Türkiye 2010-2016 yılları arasında 170 ülkeye 21 milyar dolarlık mali yardımda bulunurken, bu dönemde en fazla yardım 13,6 milyar dolarla Suriye’ye yapıldı. (Ama Şam Emevi Caminde namaz kılamadık!!)

Medya takip kuruluşu Ajans Press, Türkiye’nin 2010-2016 yılları arasında yardımda bulunduğu ülkeleri inceledi.

 Ajans Press’in Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ve medyadan elde ettiği bilgilere göre, Türkiye’nin 2010-2016 döneminde en fazla resmi kalkınma yardımını Suriye’ye yaptığı belirlendi.

Dış yardımların yüzde 62’si Suriye’ye yapılırken, yüzde 9.54’ü Afrika ülkelerine, yüzde 5,44’ü Türk cumhuriyetlerine, yüzde 4,3’ü Balkan ülkelerine ve kalan diğer yüzdelik kısım ise diğer bölgelerdeki ülkelere yapıldı.

ITS Medya ve Ajans Press’in medya incelemesinde, 2017 yılı içerisinde insani yardım ve kalkınma yardımıyla ilgili 16 bin 903 haber tespit edildi.

Medyada öne çıkan başlıklar arasında Suriye’ye yapılan yardımlar daha çok haber oldu.Suriye’de 2011 yılında başlayan iç savaştan bugüne dek Türkiye’nin yardımları eksilmezken, Suriye’ye bu dönemde 13 milyar 666 milyon dolar tutarında resmi kalkınma yardımında bulunuldu. Sadece geçtiğimiz yıl yapılan yardımın tutarı ise 5 milyar 851 milyon dolar oldu.

Türkiye’nin geçtiğimiz yıl iki taraflı resmi kalkınma yardımlarından en çok yararlanan ülkeler sırasıyla; Suriye, Somali, Filistin, Afganistan, Bosna Hersek, Kırgızistan, Makedonya, Kazakistan, Azerbaycan ve Nijer oldu. Türkiye’nin bu dönem içerisinde Suriye ve Türk cumhuriyetleri dışında Somali’ye 750 milyon dolar, Afganistan’a 634 milyon dolar, Mısır’a 454 milyon dolar yardım yaptı.

Sözün özü; kendi ülkesinde 22 milyon açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşayan insanalrı görmezden gelen yöneticilerimiz, yüksek faizle aldığımız dış kaynakları, bol kepçe dışarı harcıyoruz.

Yani, “suyu yok içmeye, tahtaravelli ile gidiyor s…”

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..