Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '12

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Dünya yaşlılık derneği dostlar korosu ile muhteşem kutlama...

Dünya yaşlılık derneği dostlar korosu ile muhteşem kutlama...
 

Akyurt Belediyesi; Dünya Yaşlılık Derneği ve İLESAM (Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği) işbirlikleriyle yapılan’ Yaşlılar Haftası etkinliği’ bugüne kadar Türkiye'de yapılacak olan en kapsamlı yaşlılar haftası etkinliği olması sebebiyle merakla bekleniyordu.  Yaklaşık 6 aydır Dünya yaşlılık Derneği Dostlar Korosu Şef Naci Tunçel, yönetiminde çalışmalarını yürüten koro bu geceye özel bir konser verdiler.

Konserde;  Cemal SAFİ, İlter YEŞİLAY, Abdullah SATOĞLU,  Mehmet Nuri PARMAKSIZ ve Güzide Gülpınar Taranoğlu gibi üstatların, güftelerine de yer verilen gecede kendi seslerinden şiirlerini seslendirdiler.

Yaşlılar Haftası etkinliğini TV sunucusu, Müzik eğlence programı sunucu ve yapımcısı, oyuncu, yorumcu Serap Yenici, yaptı.

Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş;  Dünya Yaşlılık Derneği Kurucu Başkanı Umut Çınar ve İLESAM Başkanı M.Nuri Parmaksız yaptıkları ortak açıklamada; “18-24 Mart tarihleri arası “Yaşlılara Saygı Haftası” olarak kutlanmakta ve biliyorsunuz biz bu tarihi öne çekerek 8 Mart Kadınlar gününü de kutlayalım istedik. Birçok konuda öncü olmak ve kitlelerin sesini duyurmak isteyen bir dernek ve birliğiz. Kadın hangi yaşta olursa olsun bizim için kıymetli. Yaş almak doğumdan itibaren başlar. Kadınlarımız ‘genç büyüklerimiz’ derneğimizin olmazsa olmazları. İlkini bu sene vereceğimiz  “ Genç Büyükler İlk Öncü Kadınlar Ödülü’nü” her sene ülkemize ve dünyaya mal olmuş bir kadına bu ödülü vermeyi hedefliyoruz. Üstat Şair Taranoğlu, gerek yaşam tarzı, gerekse şiirleri ve güfteleriyle bunu fazlasıyla hak eden önemli şairlerimizden biridir. Onun için bu yıl kendisini uygun gördük” Dediler.

Her zaman olduğu gibi bizden desteklerini esirgemeyen bir çok STK ve Siz Turizmin profesyonel ekibi yanımızdaydı ve canla başla bizim yanımızdaydılar. Yaşlı Dostu Kenti Amasya projesinin mimarları aramızdaydılar ve geceye ayrı bir anlam ve renk katılar. Kendilerine gecenin anlam ve önemine binaen plaketleri taktim edildi.

Çınar; projesinde kendisine destek veren tüm STK’lara, gönüllülere ve üst düzey yetkililere olan teşekkürlerini dile getirdi. Bundan sonra durmak yok çalışmalarımıza tüm hızla devam edeceğiz şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yaşlılık sorununa yaptıkları etkinlikler ile dikkat çekmeyi ve genç büyüklerin sesini ilerleyen zamanlarda çok daha etkili şekilde duyuracaklarını ileten Çınar ve Parmaksız,” kendilerini uzun ve zorlu bir yolun beklediğini, yılmadan mücadelelerine devam edeceklerini ve yaşlılığı anne rahmine spermin düştüğü andan itibaren işleyen tek dernek olduklarını ve bu yüzden de engelliler başta olmak üzere; çocuklar, gençler ve daha birçok grubu içerilerinde barındırdıklarını ve yurt içi yurt dışı çok ciddi destek aldıklarını” ilettiler.

Dünya Yaşlılık Derneği Dostlar korosu ve TRT’nin değerli saz üstatları bize unutulmaz bir gece yaşattılar. Müzik ile güftenin birleşmesi salonda dillerden gönüllere akıyordu. Bir başka türlü feth ediyordu müziğin, sesin unutulmaz tınısı ve o anda dahası her zaman, genç büyüklerimiz ve kadınlarımız gönüllerimizdeydi.

 e-mail:belginturan@gmail.com

 

 

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..