Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ağustos '15

 
Kategori
Güncel
 

Dünyada Amerikan siyasetine uygun ülkeler hangileri

Dünyada Amerikan siyasetine uygun ülkeler hangileri
 

Valla en uygun ülke ne yazık ki Türkiye… Çünkü Amerika kovboysa Türkiye Malkoçoğlu, attan inmedi hala. Dünya jandarmalığında aslında Türkiye’nin gözü var ama gücü yok. Bu nedenle Yankee’ye yamak olmaya razı oldu. Yankee uyanık, koca Türk’ü pışıpışılıyo “Sen Malkoçsun, Tarkan, Karaoğlansın…” Sonra birlikte at sürüyorlar Somali, Irak, Afganistan… Türkiye bir şey beklemiyor; adının Amerika gibi süper güçle anılması ona yetiyor. Zaten şan şöhret Amerika’nın; Türkiye piyadelik yapıyor. Afganistan’a müdahale deyince sizce Türk’ün adı geçer mi? E biz bunları niye yapıyoruz? Amerika’ya şan şöhret kazandırmak için mi?

Amerika’nın elleri kolları dünyanın dört bir yanına ulaşmıyor… Hem ulaşsa bile ne gerek var maşa varken… Amerika’ya hizmet eden ülkeler(stratejik ortak) sıralamasında aslında İsrail birinci sırada ama biz Türkiye diyerek “uygunluğu” anlatmak istedik.  Değilse Amerika’nın dünyadaki en yakın müttefiki İsrail. Yalnız görünen o ki sanki İsrail Amerika’ya değil Amerika İsrail’e hizmet ediyor. Bir başka ayrıntı biri ABD’nin sağ, diğeri de sol kolu olan Türkiye ve İsrail aralarında iyi geçinemiyorlar.

Önceki Mısır ABD’nin üssüydü malum. O da İsrail ile iyi değil. ABD bilinçli mi yapıyor bilmiyorum, dostlarını hep düşman kardeşler arasından seçiyor. ABD’nin dünya hâkimiyeti gariptir kendi kıtasında sekteye uğradı. Ne Brezilya’sı ne Arjantin’i ABD’ye uşak olmadı. Hatta Venezüella ve Küba en büyük rakibi oldu. Sınır komşusu Meksika’yı bile ikna edemedi. Galiba bu ülkeler aynı coğrafyada yaşadıklarından ABD’nin içyüzünü daha iyi biliyorlardı.

ABD’nin Afrika’da pek etkili olduğu söylenemez. Zaten bu kıtada alacağı bir şey olmadığı için Sam amca pek de ilgilenmedi. Onun gözü anlamadığımız bir nedenle orta doğudaydı. Kim bilir belki de burasını Arap petrollerine açılan kapı olarak görüyordu. Ürdün ABD’nin sağlam müttefiki, son zamanlarda büyük uğraşlarla Suudileri de kendi yanına çekti.

Tabii ki karındaşı İngiltere’yi saymamak olmaz; birlikte hareket ediyorlar sanki. Ama bence dünyada ABD siyasetine uygun ülkeler her ne kadar düşman blokta yer alsalar da Kuzey Kore, İran gibi ülkeler. Amerika daha çok Kuzey Kore’ye benziyor sanki.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..