- Kategori
- Dünya
Dünyada savaşların ve terörün sebebi

Dünyada savaşların ve terörizmin tek sebebi; bazı devletlerin başka ülkelerde hakları olmamalarına rağmen oralarda hak dava etmesidir. Bazı ırkların da kendilerini üstün ırk görmek; başka ırktan olanları havan nitelendirmektedirler, kendilerine hizmetkâr görmektedirler. Yani başkalarının hakkına gasp etmesidir.
Avrupa’nın yıllarca dünyayı sömürme amaçları sebebiyle savaşlar sürmüştür. Yahudilerin ise kendilerini üstün ırk ama Yahudi olmayan ırkları ise kendilerine köle görmeleri sebebiyle devam etmiştir. Kendi ırklarından başkasını hayvan gibi görmüşlerdir. Onları öldürmekten imtina etmemişlerdir. Bu Yahudi düşüncesi hala devam etmektedir.
Öncelikle Filistin’de, Filistinli çocukların gerek görülen organlarını alıp kendilerini hayvan gibi çöplere atmışlardır.
Haçlılar yıllarca Osmanlı üzerine savaş açmışlar ve bugün hala çeşitli şekillerde bu savaşlar devam ediyor. Osmanlı devleti birçok ülkeyi savaş ile alırken birçok ülke de kendiliğinden Osmanlı’ya katılmıştır. Ama Osmanlının hâkim olduğu ülkelerde sömürü yoktu; adalet vardı. Osmanlı, Bizansı alacağı zaman, Bizanslılar “romandan yardım isteyelim” demişler. Bir Bizanslı papaz ise; “burada bir kardinal şapkası görmektense Osmanlı sarığı görmeyi isterim” diye cevap vermiştir. Çünkü biliyor ki, Osmanlı haricindekilerin amacı sömürüdür. Osmanlıda adalet vardır, sömürü yoktur. Ve nitekim öyle olmuştur ki Bizans alındıktan sonra oradaki Bizanslılar özgürce yaşamlarına devam etmişlerdir.
Eğer o Bizans Müslüman olsaydı ve orayı alan Osmanlı Hristiyan ya da Yahudi olsaydı o gün orada bir tane Bizanslı sağ kalmaz; hepsini çocuk, yaşlı ve kadın demeden hepsini kılıştan geçirirlerdi. Ama Osmanlının bu adaleti, sömürücülerin işine gelmemiş ve Hristiyanlar ile Yahudiler birlik olup Osmanlıyı çökertmişlerdir.
Eğer bu ülkeler başkalarının haklarını, onların ülkelerindeki yeraltı ve yer üstü zenginlik kaynaklarını sömürmekten vazgeçseler, Osmanlı gibi adalet gösterseler, dünyada barışı için çaba gösterseler inanın bir tane terör faaliyeti ve bir tane savaş olmazdı. Adalet isteselerdi bugün, ne Türkiye’de ne de Brezilya’da bu eylemler olmazdı. “sen büyüme, büyürsen benim menfaatlerim azalır” mantığı ile bu terörizm çeşitli sebepler ile gündeme getirilmektedir.
“İnsanlar haklarını bilseler ve ona razı olsalar kavga olmaz.(m.s.)”