Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '18

 
Kategori
Kitap
 

Dünyanın En Faydalı Adamı Sensin

DÜNYANIN EN FAYDALI ADAMI SENSİN” OKUMAK YETMEZ OKUTMAK DA LAZIM

“Oku” emrini severek baş tacı yapana Evren (daha doğrusu Allah C.C) torpil yaparak okuması faydalanması gereken kitaplarla tanışmayı nasip ediyor.

Ama “Oku” emrini önemsemeyene de dünyanın en etkili ve okunan yazarının en yakını olsanız da bir fayda sağlamıyor bu yakınlık tersine kıskançlıklarını kamçılıyor. Adeta okumasın insanlar diye çabalıyor kıskanan insan. Bir tamirci çıraklığından, garsonluktan doktoralı bir ilahiyatçılığa kadar uzanan bir kariyerin sahibi olan Çorum Osmancıklı Ahmet Rifat Sağlam’ın “Dünya’nın Sana İhtiyacı Vr” kitabını okumuştum. Sonrasında bakkalıma, yazar arkadaşlarıma ve sevdiğim insanlara okuttum. Onlarda sevdiklerine okuttular. Özgüvenimiz biraz daha arttı. Gelişti. Şuan başkaları da okuyor.

Ahmet Rifat Sağlam’ın Allah de Ötesini Bırakma kitabını da okudum. Onunla Tokat Gazetesinde röportajımız aynı zaman da Osmancık Gazetesi ve bloglarımızda da çıktı. Yakında yeni bir röportajımızda çıkacak Tokat Gazetesinde Ahmet Rifat Sağlam ile.

Samimi, özeleştiri ve içten yazınca Dünyanın Sana İhtiyacı Var ve Allah de Ötesini Bırakma kitabı da kendini okutuyor. Samimi içten insanlar yazmakta okumakta ve yayınlatmakta kaynaşıyorlar. İnsan hiçbir faydası olmasa da insanlığa beğendiği şeyleri sevdiklerine okutup da onların da faydalanmasını sağlarsa “Faydalı İnsan” olur. Eğer kitabı mali gücü oranında bir, on, yüz gibi sayılarla alıp hediye eder ya da okuyunca hemen başkasına da okutursa bence “Dünyanın en iyi işini yapan, dünyanın en faydalı adamı” olur. Varsın öteki insanlar alay etsin. Belki de bu yazıyı okumak bile boş oturup da dedikodu eden insana nazaran, “dünyanın en faydalı insanıdır”

Öğrencisine  “Oku”mayı sevdiren öğretmenle bunu yapmayan öğretmen arasında ölü ile diri arasında fark kadar fark var bence. En güzel miras kitap okumayı seven çocuklar ve öğrenciler bırakmaktır.

“Seni Seviyorum” lafından öte bir sevgi bilmeyen ve “sana güveniyorum, hadi bana borç ver” diyen insan arasında ne fark vardır. Seven sevdiğine güzel şeyleri tavsiye ederek, hediye ederek gösterir. Paylaşmak ta en büyük ibadetlerden çünkü.

Her başarısızlığı ‘parasızlığa’ ve ya başkalarını suçlayarak işin içinden sıyrılmaya çalışan basit ve boş insanlarla muhabbet etmektense okumak ve okutmakla geçirmek hiç olmazsa dilimizin dinlenmesini, gönlümüzün huzur bulmasını ve beynimizin daha rahat olmasını sağlar.

Kalemine, yüreğine ve güzel halis niyetlerine sağlık Ahmet Rifat Sağlam kardeşim. Dünyanın herkese ihtiyacı var ama azimle olumsuzlukları olumlu yapmaya gayret eden Ahmet Rıfat Sağlamlara ve okuyan-okutanlara daha çok ihtiyacı var.

 

 
Toplam blog
: 1096
: 1558
Kayıt tarihi
: 28.12.07
 
 

1967 Tokat'ın  Pazar ilçesi doğumluyum. İşitme engelliyim. İstanbul Üniversitesi iktisat Fakültes..