Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Haziran '17

 
Kategori
Dünya
 

Dünyanın nüfusu belli bir seviyeye geldi; artık artmasına gerek yok

Dünyanın nüfusu belli bir seviyeye geldi; artık artmasına gerek yok
 

Dünyanın dolduğunu düşünüyorsak nüfus planlaması yapmalıyız. Bu planlama nüfusu arttırmak ya da azaltmak yönünde değil belli bir seviyede tutmak şeklinde olmalı.

Doğrusu bu; dünyanın nüfusunun bu olması gerektiğini düşünüyorsak(bence ideal) nüfusu arttırmak ya da azaltmak şeklinde politika olmaz.

Bu konuda Kerim Korkut’un yöntemi ideal: Her ailede ölen sayısınca çocuk yapalım, doğan kadar ölsün, nüfus hep aynı kalsın.

Az nüfus da çok nüfus da sorun. Böyle olunca hani doğup yaşamak isteyenlerin hakkı elinden alınıyor gibi bir durum oluşuyor ama doğmamış ki ne hakkı, öbür yandan doğan yaşayacak zaten.

Yani dünya bu kadar insana yeter. Çocuk dünyaya getirmek kişisel bir hak olursa herkes kafasına göre çocuk yapar. Dünya nüfusunun değişmesini önleyecek bir nüfus planlaması gerekli.

Birileri “Sana ne ben zenginim istediğim kadar çocuk yaparım” diyebilir. Sen zengin olabilirsin ama yaşadığımız dünya zengin değil ve senin çocuğun sadece senden beslenmiyor, dünyanın oksijenini de bitiriyor.

Nüfus planlaması yapılırken dünyanın durumuna bakmalıyız. Şu anda bile dünya bize yetmiyor, açlık ve susuzluk var. Gerçi bunun dünyanın imkânlarıyla bağlantılı olmayan (sömürü var, kaynaklar yeteri kadar kullanılmıyor) nedenleri var ama gerçek ortada, bu nüfus bu dünyaya yeter; ne eksik ne fazla.

Nüfusu bu seviyede tutmak için ölüm ile doğum yüzdesini eşitlemeliyiz. Her ailede ölen sayısınca çocuk yapılırsa nüfus hep aynı kalır.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..