Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '21

 
Kategori
Dünya
 

Dur Bakalım Ne Olacak

BIDEN seçilmeden bir yıl önceki açıklamasında 'seçilirsem Türkiye'deki iktidarı seçim yoluyla değiştireceğim' meyanında bir şeyler söylemişti hatırlayalım.

Türkiyedeki seçmenin iradesine bağlı olan seçim sonuçlarının dışarıdan söylem ve buna bağlı olarak mudahalelerle değiştirilebileceğine asla inanmayanlardanımdır.

Bağımsız ve iyi-kötü demokrasi ile yüz yıldır yönetilmekte olan ülkemizin coğrafi ve sosyopolitik konumu itibariyle dünyada özellikle ortadoğu coğrafyası bağlamında büyük önem arz ettiğinin altını kalın çizgilerle çizdikten sonra gelelim ülkemiz üzerinde oynanan oyunlarına.

Her zaman vurgulamaya çalıştığım ABD'nin kendi elleriyle bizzat oluşturmuş olduğu terör örgütü manifestosuyla 50 yıla yakın süre içerisinde savunma harcamalarımıza tavan yaptırarak ekonomimizi güçsüz hale soktuğu aşikar. Bu bir..

İkincisi..

Amerika/CIA tarafından oluşturulmuş olan bütün terör örgütlerini istediği şekilde yönlendirdiği gerçeğinden yola çıkarak şunu söylenmeli; 'ABD/CIA dünyada birkaç ülke hariç her ülkenin siyasal şekillenmesinde terör örgütlerini kullanarak, örneğin terör örgütlerine saldırı komutuyla istediği ülkeyi kaosa veya güç durumlara sokabilmektedir'..Örnek çok, mesela Suriye, Irak, Libya vs..

GARA'da 13 hatta 16 vatandaşımızın katledilmesinde ABD/CIA'nın parmağı olduğunu düşünüyorum. Hatta bu eylemi bizzat CIA'nın gerçekleştirmiş ihtimali yüksektir.

Cumhurbaşkanının kendi iafadesiyle başarısız olduğumuz bu harekat sonrasında yapılacak olan yeni operasyonlarda tekrar CIA devreye girerek benzer başarısızlıklarla sonuçlanırsa (ki böyle olmasını asla istemeyiz), o zaman şu soru akla gelebilir; 'BIDEN ne yapmak istiyor?'

Öyle ya CIA demek BIDEN demek olduğuna göre iki değil br kaç kez düşünülmesi gerekir diye düşünüyorum.

BIDEN'in ülkemiz üzerindeki düşüncelerini daha net bir şekilde görebilmemiz için önümüzdeki günleri beklememiz gerekiyor kanısındayım.

Dur bakalım ne olacak?

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..