Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Şubat '16

 
Kategori
Futbol
 

Dursun Özbek’ten UEFA’da ‘bileklik’ gösterisi!.

Dursun Özbek’ten UEFA’da ‘bileklik’ gösterisi!.
 

Kişi, tökezlemeye, elinden bir şey gelmemeye görsün bir...

Temsil ettiği kurumsal kimliğin ağırlığının farkında olmayarak, ciddi durumlarda ilkokul çocuğu durumuna düşer, kendini “müsamere”de “oyuncu” sanır...

Sözümüz, ceza almaması için Galatasaray’ı UEFA mahkemesinde savunmaya giden, yargılama/ duruşma sonrası açıklama yapan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’e...

*****

Dursun Özbek’ten bir alıntı:

“Kampanyalarımızı anlattık. Tek Bilek, Tek Yürek kampanyamızı anlattık. Bileklerimizdeki bileklikleri de gösterdik. Ama tabi kuruldaki insanlar Alman. Daha reel deliller istiyorlar.” (Milliyet)

Demek ki, en az iki “kampanya” var. Oysa kampanya denen, bileklik için yapılan, sloganı “Tek Bilek, Tek Yürek” olan kampanya.

Bu kampanya şubat başında ilan edilmişti.

(“55 milyon Euro’luk zararı UEFA’dan mektup gelmeden 26 milyona çekmişiz. 10 milyon Euro gibi bir gereklilik olduğu için aksiyon planı hazırladık. 8 Şubat’ta bir lansmanla bu kampanyayı başlatıyoruz. Taraftarlara, camiaya ve Türkiye’ye yönelik bir kampanya olacak.”, Dursun Özbek)

Amaç ne?

Galatasaray’a kaynak yaratmak.

*****

Dursun Özbek ve ekibi, UEFA’da savunma yaparken, Galatasaray’ı düze çıkartacak “Tek Bilek, Tek Yürek"i koz olarak kullanmışlar.

Söz yetmemiş, yargılayanlara “bileklerindeki bileklikleri” göstermişler. 

“Ceza” gelmezse, demek ki bu, duruşmada gösterilen “bileklerdeki bileklikler” sayesinde olacaktır!.

“Bileklerdeki bileklikleri” göstermekteki komikliği bir yana koyalım, KAP’a yapılan ciddi açıklamaya bakalım:

"... UEFA'nın, 18 Ocak 2016 akşamı resmi sitesinden duyurduğu açıklamayla (...) şirketimizin belirlenen başa baş kriterlerine uymadığı, bu nedenle ceza verilmesi istemiyle bir üst makam niteliğindeki CFCB Adjudicatory Chamber (Finansal Kontrol Kurulu Yargı Komisyonu)'na sevk edildiği belirtilmişidi. Bu kapsamda UEFA'nın Nyon'daki merkezinde 23 Şubat 2016 tarihinde gerçekleşen duruşmaya şirketimizin yetkilileri ve avukatlarımız katılmış olup duruşma neticesi tarafımıza bildirildiğinde kamuoyuyla paylaşılacaktır"

Son söz:

UEFA’daki ‘bileklik’ gösterisi, verilecek kararı etkilerse, Dursun Özbek ve ekibi, Türk usulü bir etkileme yöntemine imza atmış olacaktır!.

 

https://www.facebook.com/turgutcelik

https://twitter.com/#!/turgutcelik

turgutce@yandex.com

 

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..