Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ocak '13

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Dursunbey'de kaçak sigara operasyonu

Dursunbey'de kaçak sigara operasyonu
 

Dursunbey'de Kaçak Sigara Operasyonu


Sigaraya göz açtırmıyor. Bugün ilçede kaçak sigara, makaron ve açık tütün sattığı tesbit edilen adreslere yapılan baskınlarda işyerlerine yaklaşık 100 bin lira para cezası kesildi.

Dursunbey İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından bugün yapılan operasyon ile makaron, açık tütün ve kaçak sigara sattığı tesbit edilen işyerlerine baskın yapıldı. Kaçak olduğu tesbit edilen mallara el konuldu, olay ile ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi. 
 
Dursunbey İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaklaşık bir buçuk aydır yaptığı istihbarat çalışmaları neticesinde ilçe merkezindeki bazı iş yerlerinde kaçak sigara satışı yapıldığı bilgisine ulaşıldı. 
 
Edinilen bilgiye göre bugün öğle saatlerinde 9 ayrı iş yerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Bu iş yerlerinden 7'sine 4733 sayılı Tütün ve Alkol piyasası düzenleme kurumu teşkilat ve görevleri hakkındaki kanuna aykırı hareketten toplam 100 bin liraya yakın para cezası kesildiği öğrenildi. 
 
Bugün öğle saatlerinde polisin hareketliliği dikkatlerden kaçmadı, polis ekipleri tarafından bazı işyerlerinde kaçak sigara denetimi yapılırken, denetimlerde çok miktarda kaçak sigara, makaron ve açık tütün ele geçirildi. Kaçak ve satımı yasak olan mallara polis ekipleri tarafından el konuldu. 
 
Türkiye ekonomisini yıllık 2 milyar liranın üzerinde zarara uğratan kaçak sigara için hükümet seferberlik ilan etmişti. Kaçak sigaranın sağlığa olan zararının yanı sıra nerelere finansman sağladığı aşikar diyen yetkililer, Ülkemiz açısından büyük önem arz eden bu sorunun çözümü için vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorlar.
 
Toplam blog
: 94
: 183
Kayıt tarihi
: 15.11.12
 
 

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde 1970 yılında ailenin ikinci oğlu olarak Dünya'ya geldim. Eskişeh..