Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Aralık '12

 
Kategori
Siyaset
 

Durum gittikçe kötüleşiyor…

Durum gittikçe kötüleşiyor…
 

Ülkemin gidişi hiçte iyi görünmüyor. Bu dış güçlerin üzerimize çok fazla gelmesinden değil. Ülke politikacılarının yönettiği şeyin ülke olduğunu unutmasından meydana geliyor.

Başbakanın hali buna en güzel örnektir. Kendisi ne der bilemem ama bana göre başbakan korkuyor. Hem de çok korkuyor. Bu korku onu sıkça yanlış yapmaya itiyor.

En son ODTÜ olayı. Düşünebiliyor musunuz? Bir başbakan bir bilim yuvasına peşinde üçbin polis, 20 zırhlı araç, sekiz toma ile gidiyor. Bu nasıl bir ruh halidir. Gittiğiniz yer bir bilim yuvası. Hem de dünyada ilk yüze girebilen ülkemizin tek gerçek bilim yuvası.

Politikacı olmak eleştiriye açık olmak demektir. Hatta gerçek politikacılar eleştiriden hoşlanmalıdır. Zira çevrelerini saran dalkavuklardan göremedikleri dış dünyayı ancak böyle fark ederler. Zaten ortaya çıkıp açıkça protesto edenin maksadı da budur. Oradaki öğrencilerin hiçbiri başbakanın canına kastetmeyi akıllarından bile geçirmemişlerdir. Zaten öyle bir niyetleri olsa aleni ortaya çıkmazlardı. Öyle ise bu ruh hali, bu korku nedir? Dikkat edilirse hemen tamamının rektörlerini kendi atadıkları üniversitelerin büyük çoğunluğundan destek gelmeyince bildik politikasını devreye soktu. "O öğretim görevlileri görevi bıraksın" Biz biliyoruz ki bunun devamı birer bahane uydurup görevden atılacaklardır. Hatta ergenekoncu yapılmaları bile mümkündür. Yandaşsan yaşa, muhalifsen yokol. İleri demokrasi dediğiniz bu mu? Yoksa uçan sinekten bile korkmanın getirdiği ruh hali midir?

Aynı ruh halinin bir başka tezahürü de başbakanın “evimde böcek çıktı” diyerek mağdur edebiyatına soyunmasıdır. Sizin sözcüleriniz değimliydi, “Saklanacak bir şeyiniz yoksa neden dinlenmekten korkuyorsunuz” diyerek dinlemeleri kendilerinin yaptırdığını itiraf eden? Ne yani? Asıl dinlenince sorun yok, vekil dinlenince sorun. Bu hangi mantıktır? Demokrasi içinde bu sorunun cevabı nedir? Tabii yönetim demokrasi değilse cevap vermek çok kolay olacaktır. Kaldı ki, halkını dinleten yöneticilerin kendilerinin de dinlenebileceğini ve bunun dinleyenlerin güvenliği ve geleceği açısından çok normal olduğunu bilmeleri gerekir.

Başbakanı yalnız bırakmak istemeyen bazı sadık adamları da “bizde dinlenmişiz” ağlaşmaları ile ortaya çıktılar. Demek ki bu ruh hali sadece başbakanda değil, bütün yönetiminde de var ki, bu da ülke geleceği için hiç iyi değildir.

Bu ruh hali halka karşı şiddeti getiriyor. Bu şiddet başbakanın ve çevresinin etrafından başlayıp dalga dalga yayılıyor. Bu gün bir gazetemizin manşetinde karakolda polislerin bir asker kaçağı zanlısını nasıl acımasızca dövdüklerinin resmi ve yazısı vardı. Polisin bu kadar pervasız olabilmesinin nedeni başbakanın yanındaki hukuk dışı davranışlarının koruma görmesindendir. Siz, halkın yaralanmasına, ölmesine neden olan saldırılarda polisi görevini yaptı diye korursanız, içinden bazılarının da olsa bu tür olayları sergilemesi çok normaldir.

Durum gittikçe kötüleşiyor.

İzmir 2012-12-26

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..