Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Aralık '20

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Dürüst Olmak Kaybettirir

Önümüzdeki tepeleri eritmeye çalışırken arkamızda büyüttüğümüz dağları görmeliyiz.
 
Ön yargılardan arınmalıyız çünkü belli bir aşamadan sonra insanın düşüncesine sınır koyar, oysa bilim ve bilgi sınır kabul etmez.
 
Kolaya alışmak zora sokar, zora alışmak kolaylaştırır. Kolay ve zordan ziyade doğru olanı yapmak önemlidir ve asıl budur zor olan. Zor olan ise her zaman doğrudur düz mantık evir çevir aynı son.
 
Herkesle her şeyin paylaşılmaması gerektiğini bildiğin halde yine yapmak ve bunların yol, su olarak dönüşünü izlemek. Dürüst olmak kaybettirir, tecrübeyle sabittir. Zıttı anlamları ise tesadüf diyerek etkisizleştirmektir. 
 
Neyi yapmam dediysem hepsini yaptım o yüzden artık her şeye yaparım gözüyle bakıyorum.
 
Yediğin kazıkların toplanmasıyla birlikte kendini bulmak. Kendinden başka kimsenin önemli olmadığını öğrenmek. Dünyayı ve insanları değil ancak kendini ve tepkilerini değiştirebilirsin. Büyük idealler hayallerden geçiyor ve artık kötü bir şey olmasın yeter demeye başlıyorsun. Aile olabilmenin, güzel dostluklar, arkadaşlıklar kurabilmenin çok kıymetli olduğunu anlıyorsun.
 
İnsan ne zaman arzusuna hırsı katarsa pişman olur, arzuladığın hisleri karşılarken farkındalığında ruhen ve bedenen hakimiyet tam karışımlı olmadıktan sonra dünyanın en efsane şeyini yapsan bile vereceği sonuç sıfır olur.
 
HÜLYA ÇAKICI
 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..