Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '12

 
Kategori
Deneme
 

Düş peşindeyim düş peşime

Düş peşindeyim düş peşime
 

[alındır]


Düşlerimizdir bizi yaşatan ve birazcık olsa da umut veren, bir hayal kurarız, içinde sevgi olur. Onunla hayallerimizi yaşatmak, yüceltmek isteriz. Masumane düşlerimiz olur, tebessüme muhtaçken sarılırız ona. Öyle iyi gelir ki bize, sabah olmuş fark etmeyiz bile. Farkında olmadan benliğimizi bir mutluluk kaplar dört bir yandan, dört yanımız huzur dolar.

Susarız gecede. Geceye hasretimiz bulaşır. Susarak özlediğimiz anlarda yaşanır aşklar, hayaller, masumane düşler… Bazen küçük bir çocuğun masumluğunda ararız gerçekleri, bazense bir bebeğin ağlamasında.  Efendisi olduğumuz tek yerdir, kendimizi kral ettiğimiz yer, karanlık, sessiz bir gece ve huzurumuzda bizim tatlı soytarımız olan düşlerimiz. Yalnız kaldığında sarılacak bir el ister, bir dost kucağı bulmak ister.

Dostlar ne kadar uzakta olursa olsun, o an düşlerimiz de bizim ile beraber yaşarlar. Onların huzuru bizi sarıp sarmalar. Derinliklerdeki uzaklara götürürler. Götürürler en şahane, en güzel yerlere; kırlarda yaşayan o tatlı sümbüllere, yemyeşil çiçeklerin barındığı o yerdeki muhteşem huzura…

Her gün olmasa da içinizi kaplasın bu düşler. Kısacık da olsa en kötü hissettiğiniz anda sizi sarıp sarmalasın. Düş peşinde olun. Yanınıza alacağınız düşler bulacaksınız.  Zor olmasa da sadece iki dakikalık bir huzurdur bu düşler ülkesinde kaybolmak..

Yoğun iş temposuna ayak uydurduğumuz şu günlerde, kafamızı işlerin başından alamadığımız şu saatlerde, iki dakikalık düş yolculuğu… Huzura ermek gibidir aslında düşler ülkesinde olmak.

Hayal ettiğimiz yaşamı ya da en sevdiğimizi mutlu görebilmek yoktur ötesi bunun.

Düş peşindeyim işte, düşün peşime…

 
Toplam blog
: 195
: 932
Kayıt tarihi
: 09.01.12
 
 

Ben kimim ne yaparım? Aklıma düşeni yazar, gördüğüm kareyi ölümsüzleştirmek isterim. Kulağıma tak..