Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '16

 
Kategori
Dünya
 

Düşün yakamızdan!

Düşün yakamızdan!
 

Darbe darbe darbe!

Ne darbesi?

Neyin darbesini sorguluyorsunuz beyler?

Amerika ülkede darbeyi 60 yılında başlatmış, 71 yılında devam etmiş, 80 darbesi ile sonlandırmıştır!

Amerika, ülke'nin tüm kaynak ve varlıkları dünya tuccarlarına aktarılabilmesi için ülkede Serbest Piyasa Ekonomisi modelini hayata geçirilmesini istemekteydi ve meclisten bir türlü geçirilemeyen 24 Ocak kararlarını son 80 darbesiyle meclisten geçirilerek bugünlere gelindi. Artık devletin tüm kaynak ve varlıkları uluslararası tuccarların dolaylı yollardan eline geçmiş oldu. Bu süreç Özal dönemi ile başlayıp bugünkü iktidara kadar uzanan uzun soluklu bir süreçtir ve bu süreçlerin mimarları ABD-AB ülkeleridir.

Gelelim darbe meselesine..

Amerika artık ülkede darbe falan istemez. Zira çıkarlarına ters bir durum hasıl olmuş olur. Ülkenin tüm kaynak ve varlıkları elindeyken bir darbe ile kaybetmek istemez. Darbe demek piyasanın dibe vurması ve tüm ekonomik kaynakların çalışmaz hale dönüşmesi demektir ki, böyle bir durumu asla istemez!

Diyeceksiniz ki, "peki 15 Temmuz ne?"..

Soru güzel...

15 Temmuz, Amerika'nın yeni bir oyunudur.

Amerika Cemaat ile işbrliği yaparak ülkede kısa süreli kaos ortamı oluşması için CIA tarafından planlı bir şekilde kısa metrajlı film misali Meclis bombalanarak sınırlı darbe girişimi yapmıştır. Amerika bu kaos ortamından yararlanarak asıl programını hayata geçirmek istemektedir.

Nedir bu asıl programı?

Büyük Ortadoğu Projesi..

İşte örnek;

Kanun Hükmünde Kararname ile koskoca Türk Silahlı Kuvvetleri ne idüğü bellisiz Özgür Suriye Ordusu ile birlikte partner oluşturularak Suriye politikasında sözümona öncülük yapıyor. Bu durum kabül edilir değildir. Benim Mehmetciğim ne idüğü bellisiz Amerika'nın taşeron ordusuyla partner oluşturması bizleri yaralıyor.

Soruyorum sizlere ülkede OHAL durumu olmasaydı Türk askeri böyle bir partnerliğe razı olur muydu?

Asla olmazdı!

Karar çıkmazdı çünkü.

* * *

Düşün yakamızdan eyy Emperyal ülkelerin büyük tuccarları, çocuklar istedikleri gibi özgürce uçurtmalarını uçurabilsinler, oynayabilsinler çamurla tozla..

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..