Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '19

 
Kategori
Deneme
 

Düşünürlerin Özlü Sözleri

Düşünce ve duyguların kısa ve öz bir şekilde anlatılmasına özlü söz denir. Aşağıda ünlü düşünürlerin özlü sözlerini sizler için derledim, umarım yararlı olur. Saygılarımla sunarım.

NAHİDE ÇELEBİ

Geçmişi çok yaşama, takılıp kalma. Ölümsüzlüğü elde etmenin bir yolu da bildiklerini paylaşmaktır.

Dualarda ölçülmeyecek kadar bir güç saklıdır, dua etmeyi unutma. Sana sevgi gösteren birisini engelleme. Başkalarının işine sakın burnunu sokma üzülürsün. Yılda bir kez hiç gitmediğin bir yere git.

Çok para kazanıyorsan eğer, hayattayken başkalarına yardım et. İstediklerini elde edememek, bazen büyük şanstır. Bütün kuralları öğren ama bazılarına uyma. Başarını, onu elde etmek için vazgeçmek zorunda kaldığın şeylere bağlantılı olarak değerlendir. Kaybedenler yalnızca vazgeçenlerdir, siz asla vazgeçmeyin. Hiçbir canın acısı, senin acından az değildir. Hangi yaşta ölürsek ölelim, tamamlanmamış cümlelerimiz olacak. Yaşadığın yeri cennet yapamadığın sürece, kaçtığın her yer cehennemdir. Herkes bir yaşam seçer ve seçtiği yaşamın bedelini öder. Sevmek için “yürek”, sürdürmek için “emek” gerek. Bir insanın, bir insana verebileceği en güzel hediye; Ona ayırabileceği zamandır. Yanlış bildiğin yolda herkesle yürüyeceğine, doğru bildiğin yolda tek başına yürü. Seni hayallerine ulaştıracak en önemli şey cesaretindir. Çocuklarınıza zengin olmayı değil, mutlu olmayı öğretin. Böylece hayatları boyunca sahip oldukları şeylerin fiyatını değil, kıymetini bilirler. En tehlikeli insan tipi az anlayan, çok inanandır. Sorgulanmayan hayat, yaşamaya değmez. Düşmanınızın neden korktuğunu anlamak için, sizi ne ile korkuttuğuna bakın.

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..