Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Şubat '08

 
Kategori
Teknoloji
 

E-Ticaret sistemlerine yolculuk...

E-Ticaret sistemlerine yolculuk...
 

Sadece Tanıdığınız Sanal Mağazalardan Alışveriş Yapın...


Çok değil bundan bir iki yıl evvel E-Ticaret denildiğinde insanlar korkardı. “İnternetten alışveriş yapacağız, ” denildiğinde şöyle bir karşılık verilirdi:”Ben güvenemem öyle internete…” Ancak şu anda sanal âlemde yüzlerce E-Ticaret sitesi hizmet veriyor.

Peki, bu siteler halkın ilgisini nasıl çektiler? Halkın ilgisini reklamlarla çekmeye çalıştılar. Değişik reklam sloganları bulmaya başladılar. Hepsi kendine bir ikon(icon) seçti. Örneğin; göz, sepet, çanta vs. Ancak asıl mesele güven idi. Özellikle kredi kartı ile satış yapıldığından halk oldukça tedirgindi. Hatta bankalar bu işlemler için sanal kartlar çıkardı.

Güveni sağlamak için öncelikle sabırlı oldular. Zaman, sadece zaman gerekiyordu. En iyi yazılımcılar bulundu. Güvenlik açıkları kapatıldı ve bu kamuoyuna duyuruldu. Türkiye’deki ilk E-Ticaret siteleri(Hepsiburada.com, Bascuda.com, Estore.com.tr) aslında biraz şanslı gibi görünseler de oldukça zorlu yollardan geçtiler.

Günümüze gelelim. Artık ne isteniliyorsa, ilk önce sanal mağazalarda aranıyor. Fiyatlar karşılaştırılıyor. Ondan sonra da mağazaya çıkılıyor. Bakılıyor ki, daha ucuzu yok; sanal mağazadan alıyor. Ancak artık bazı kişiler hiç mağaza dolaşmadan internetten sipariş vermeyi tercih ediyor. Ve çoğu zaman daha ucuz ve aynı kalitedeki ürününün evlerine kadar gelmesini sağlayabiliyorlar. Örneğin; ben. Ben her türlü elektronik cihazı internette araştırırım. Örneğin ilk girdiğim site Hepsiburada.Com’ dur. Ondan sonra mağazaların sitesine girerim. Teknoloji mağazalarının sitelerinde daha ucuzunu bulamazsam, mağazaya gidip ürünü teslim almak yerine sanal mağazadan sipariş vermeyi tercih ederim. Ancak tabii sanal mağazanın daha ucuz olması şartıyla. Zaten sanal mağazalarda her gün farklı bir üründe indirim görebilirsiniz. Hatta günlerce süren indirimlere şahit olmak o kadar zor değil.

Nereden alışveriş yaparsanız yapın, güvenli olduğundan emin olun. Hepiniz biliyorsunuz ki; dolandırıcılık sanal alemde çok daha kolay. İsmi hiç duyulmamış, kenarda köşede, deposunun yeri belli olmayan bir sanal mağazadan alışveriş yapmayınız. (Güvenliğiniz ve huzurunuz için…)

Başka bir makalemde görüşmek dileğiyle…

Kendinize iyi bakın…

 
Toplam blog
: 89
: 3439
Kayıt tarihi
: 10.11.07
 
 

Tesekkurler ..