Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ağustos '14

     
    Kategori
    İş Yaşamı - Kariyer
     

    E-Ticaret ve SEO kavramı

    Yirmi birinci yüzyıl, temel alışkanlıklarımızı değiştirmekle kalmayıp yaşantımızı daha pratik hâle getirmek için yeni teknolojiler geliştirmiştir. Bilgisayar ve internet kavramının gelişmesi ile de günlük işlerimizin birçoğunu online mecrada yapar olduk. En başta muhtelif bankacılık işlemleri, eğitim, oyun ve iletişim gibi kavramlar artık çevrimiçi internet ağları üzerinden gerçekleştirilmektedir. Tüm bunların yanı sıra alışveriş sektörünün de internet ortamına taşınması, bütün iktisadi denklemleri değiştirmiş ve kurallar baştan koyulmuştur. E-ticaret sektörü, radikal bir devrim ile hayatımıza egemen olmuş, bu şekilde de milyonlarca kişi tarafından tercih edilmeye başlanmıştır.

    Backlink Paketi

    Bankalararası Kart Merkezi’nin araştırma raporu üzerine Türkiye’de, e-ticaret sitelerinden bu yılda toplam 88 milyon kere kredi kartı kullanılarak işlem gerçekleştirilmiştir. Aynı zamanda ülkemizde e-ticaret hacmi her yıl ortalama %35 oranında büyümektedir. 2015 yılı itibariye de 60 Milyar TL’ye ulaşacağı tahmin edilen işlem meblağı, sektörün ne kadar ciddi yükselişte olduğunu gözler önüne sermektedir. Peki, bir e-ticaret sitesi nasıl büyümektedir? Ne gibi unsurlar aracılığıyla rakiplerinden sıyrılarak büyük bir işlem sayısına ulaşmaktadır?

    Bir e-ticaret sitesinin başarıya ulaşabilmesi için ihtiyaç duyduğu üç temel argüman bulunmaktadır. Bu üç sacayağının da en önemlisi SEO, yani arama motoru optimizasyonudur (site içi çalışmalar, site dışı çalışmalar).

    Örnek: backlink çalışmaları.

    Bir diğer unsur ise sitenin tanıtım ve reklam işleridir. Bu kısım genellikle AdWords ve sosyal medya aracılığıyla yürütülmektedir. Başarı için son adım ise, e-ticaret sitelerinin müşteri ilişkileridir. Siteden alışveriş yapan müşteriler, bittabi 7 gün 24 saat destek talebinde bulunabilir ve bu taleplerinin de kısa sürede gerçekleştirilmesini isteyebilirler. Taleplerine verilecek cevap ve isteklerine uygun çözüm sunmak, e-ticaret sitesinin kalitesini artıracak ve dolaylı olarak reklamını da sağlayacaktır.

    SEO, Search Engine Optimization kelime öbeğinin kısaltılmış kullanımıdır. Birçok farklı teknikle ifâ edilen SEO, çok kapsamlı ve uzun vâdeli çalışmalar bütünüdür.

    Temel amacı, sitenizin arama motorlarında üst sıralara çıkmasını sağlamak ve doğrudan sitenize gelen ziyaretçi sayısının artmasına katkı yapmaktır. Detaylı teknik bilgiler dâhilinde yapılabilecek olan seo çalışması, sitenizi daha çok internet kullanıcısının tanıyıp inceleyebilmesini olanaklı hâle getirmektedir.

    Büyük e-ticaret kuruluşları, gelirlerinin büyük kısmını reklamlar ile birlikte seo çalışmalarına ayırmaktadır. Bilhassa yayın hayatlarına yeni başlayacak olan e-ticaret siteleri, arama motoru optimizasyonlarını doğru ve etkili bir şekilde yapmak zorundadır. Bütün bu çalışmalar ise SEO uzmanları tarafından yapılmaktadır.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 110
    Kayıt tarihi
    : 09.08.14
     
     

    Merhaba ben Alparslan, 2004 yılından beri e-ticaret sistemleri ile ve e-ticaret mecraları ile ilg..