Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '11

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

EGD’nin ‘ Yaza Merhaba ’ etkinliği

EGD’nin ‘ Yaza Merhaba ’ etkinliği
 

Etkinlikten bir görüntü


Elbette 'toplumu törenler, bireyi müzik eğitir.'

Serin yellerin estiği Beykoz’un zirvesinde Esra Eren ve arkadaşları ile birlikte Celal Toprak, gelen konukları güler yüzle karşıladı. Dostluk elini uzatarak herkese sevgiyle yaklaşan Toprak’ın başkanı olduğu, EGD’nin geleneksel " Yaza Merhaba ! " etkinliği, 01.06.2011 günü akşamı İstanbul Ticaret Odası Vakfı Cemile Sultan Korusu'nda gerçekleşti.

***

Her yıl birkaç kez etkinlik düzenleyerek çok sayıda insanı buluşturup ağırlayan, gönül alan ve hak edenleri ödüllendiren Celal Toprak’ı kısaca tanımak isteyeceğinizi sanıyorum:

Ankara İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi’nin bitirerek yüksek öğrenimini tamamlayan Celal Toprak, meslek yaşamına 1980 yılında gazete muhabiri olarak başladı.

Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) Başkanı Celal Toprak; insanlara güler yüzle yaklaşan, sevilen ve sayılan bir basın adamı! Meslektaşları, kendisinden olumlu örnekler edinmektedir. Meslek kuruluşlarında da başarılı performansı görülmektedir.

Gazeteci olarak tanınan Toprak; çok sayıda dernek, vakıf ve platformun kurulmasında önemli oranda işlev üstlenmiştir. Şimdilerde Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanlığı görevini başarıyla sürdürmekte olup, küresel ısınma konusunda sosyal sorumluluk projeleri yürütmektedir.

Bugün Gazetesi Ekonomi Müdürlüğü görevinin yanı sıra Bugün TV ile Yaşam Radyo’da ekonomi programlarını yapmaktadır. Basında yayımlanan çok sayıda yazıları mevcuttur.

***

Türkiye'nin dört bir yanından 700'ü aşkın ekonomi gazetecisinin üyesi olduğu Ekonomi Gazetecileri Derneği'nin (EGD) geleneksel "Yaza Merhaba!" buluşmaları, çağrılan konuklarla birlikte ekonomi zirvesi konumuna dönüştü.

İş dünyasının tanınmış adları, bürokratlar, yerel yönetim-merkezi yönetim görevlileri, basınla yakından ilgisi olanlar, siyasetin üst düzey yöneticileri (bakanlar - milletvekili adayları) ve tüm ekonomi çevrelerinin yetkilileri, Boğaz’ın güzelliğine egemen olan Çamlıca’nın en yükseğinde buluştular.EGD etkinliğinde “Gönül ne çay ister ne çayhane / Gönül sohbet ister çay bahane.” yaklaşımıyla görüştüler ve ağırlandılar.

EGD Başkanı Celal Toprak; EGD merkezinde Nezih Demirkent Kitaplığı oluşturulması için kitap bağışı desteği çağrısında bulundu. Bu güzel yaklaşımı alkışlamak ve desteklemek gerekir. Çünkü okuyan toplumlar, çağdaş uygarlık düzeyine daha tez ulaşırlar.

İstanbul Ticaret Odası'nın katkılarıyla ve Türkcell’in parasal desteğiyle üçüncüsü düzenlenen EGD Ekonomi Basını Başarı Ödülleri, yapılan kimi alışılmış konuşmalardan sonra hak edenlerini buldu.

Gecede ödül alanlar şöyle sıralanabilir:

''Haber Dalında: Yazılı Basın; Kerim Ülker / Vatan -''Çuvalla Para Kazandı'', Görsel Basın; Sinem Yöndem - CNN Türk ''Tuzla: Ekmek teknesinden ölüm tarlasına'', İnternet; Metin Can - Haberturk.com ''3 bin 600 işadamını elektrik çarptı''

Başarı Öyküsü Dalında: Levent Gökmen Demirciler- Ekonomist- ''Tarkan için zil sattı, şimdi yanında 187 kişi çalışıyor''

Ekonomi Köşe Yazarı Dalında: Dünya Gazetesi Yazarı Rüştü Bozkurt- ''Sektörel entelektüel mi daha önemli, enerji teşviği mi?''

Söyleşi: Yazılı Basın; Hülya Güler - Hürriyet, ''54 yıl önceki IMF toplantısında Bangladeş, kanavice alacağını istedi''

Görsel Basın: Burcu Göksüzoğlu - CNBC-e- Klaus Scwab Davos'ta özel röportaj, Özlem Dalga/Bloomberg IMF Başkanı Kahn ile özel röportaj.

Radyo Ekonomi Programı: Ahmet Falih Akıcı- TRT Ankara- Ekonomi Günlüğü.

Grafik Tasarım Dalı: Barış Bektaş- Habertürk- Asya, kumarbaz yatırımcının döviz oyuncağını elinden aldı.

En iyi Sektör Dalı: Bayram Kaya- İsa Yazar- Ercan Baysal- Arif Bayraktar Yatırımı Kesmeyen büyük şirketler 2010'da 110 bin kişiye iş verecek.

Bülent Yardımcı Ödülü: Neşe Karanfil- Referans/ Ankara Esnaf çöpe attığı bozuk sütün bile KDV'sini ödeyecek.

Namık Ahıska Ödülü: Rahim Ak- Habertürk- Türkiye'nin en zengin adamı 3,5 milyar dolarlık Ali Bey

Nezih Demirkent Ödülü: Metiner Sezer / Türkiye Gazetesi- Antep'in aklı nereden geliyor?Jüri Özel Ödülü: İbrahim Acar- Star''

Ödül törenine katılan jüri üyeleri, Anadolu Ajansı İstanbul Bölge Müdürlüğü Ekonomi Servisi Şefi Ali Bayaslan, Osman Saffet Arolat, Yavuz Semerci, İdriz Çokal, Selçuk Geçer ve Celal Toprak'a EGD adına İTO Başkanı Murat Yalçıntaş tarafından teşekkür plaketi verildi.

***

Çağrılı olarak arkadaşlarımla katıldığım; temiz ve düzenli bir ortamda gerçekleştirilen, ustaca programlanmış, hoş bir seyirde yürütülen, EGD’nin Yaza Merhaba’sı oldukça beğeni topladı!Başta Sayın Toprak’ı ve emeği geçenleri kutluyor, başarılar diliyorum.

İletişim: ekonomigazetecileridernegi@gmail.com

*

Muhsin DURUCAN

muhsindurucan@gmail.com

 
Toplam blog
: 782
: 1295
Kayıt tarihi
: 18.08.08
 
 

Kırşehir Erkek İlköğretmen Okulu'nu, İzmir Buca Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümünü, İstanbul Çapa M..