Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Haziran '18

 
Kategori
Kitap
 

E.General Fazıl Bayraktar'dan Mektup Var

E.General Fazıl  Bayraktar'dan  Mektup   Var
 

“ Söke’de İz Bırakanlar” Araştırma, İnceleme, Biyografi / adını taşıyan kitabım 450 sayfa olarak yayımlandı. Bu kitabımı saygıdeğer Sökelilere sundum. Söke’deki tüm kurum, kuruluşlar ve kitabımda adı geçenler fazlasıyla ilgi gösterdiler. Kitabımın Özsözü’nde yazdığım gibi dörtdörtlük bir kitap hazırlamadım. Bazı eksiklerim olmuştur. Kısmet olursa bunları 2.Baskısında telafi edeceğim. “ SÖKE’DE  İZ BIRKANLAR”  için    basında ve  internet ortamında birçok olumlu eleştiriler aldım.Tüm ilgi gösterenlere sonsuz teşekkürlerim vardır.  Bana en son İzmir’den   bir mektup    geldi. Bu mektubun  sahibi, Türk Silahlı   Kuvvetleri bünyesinde uzun yıllar onurla görev yapmış şair, yazar  E. General Sayın Fazıl Bayraktar’dan   geldi.  Sayın Fazıl Bayraktar’ın ilgisine sonsuz teşekkürlerimi sunuyor ve askerce selamlıyorum. Sayın F. BAYRAKTAR’ın adı geçen mektubunu aynen sizlerle paylaşmak istiyorum:

 

 

 

                                                                                             Bornova, 02.04.2018     

 

         Fazıl  BAYRAKTAR

   Em. General – Bonova İZMİR  

------------------------------------- 

Soyadı ile müsemma değerli şairim,

                          Merhaba!,

                        “ Söke’de İz Bırakanlar “ kitabınızı büyük memnuniyetle aldım. Nazik hatırlayışınız ve eksilmeyen vefa duygularınız için müteşekkirim.

Sizinle tanışıklığımız yıllar önce “ Çağrı” dergisinde başladı diyebilirim. Rahmetli Feyzi Halıcı’nın yönettiği o güzel dergide  yazılarımız ve şiirlerimiz yayımlanıyordu. Çağrı’da olsun, diğer edebiyat dergilerinde olsun sütun komşuluğumuz zamanla dostluğa inkılâp etti. O gün bugündür, sık sık olmasa da ara sıra telefonla, ara sıra mektupla birbirimizi arayarak muhabbet tazeliyoruz. Yayımlanan kitaplarımız dostluğumuzun temadisine ( devamına ) vasıta oluyorlar.

Kitabınız “Pandora’rın Kutusu”  gibi. İçinde her şey var, herkes var, Oku oku bitmez. Biyografilere yabancı olsanız da, onları yakından tanımak merakı ile okumaktan kendinizi alamıyorsunuz. Aşina olduğum isimler de var. Samim Kocagöz, M. Kemal Yılmaz, Recep Yazıcıoğlu, Rasim Adasal, Halil Kocagöz, bunlardan birkaçı.    

Samim Kocagöz’ü uzun yıllar evvel “Varlık” Dergisi’nde yayımlanan öyküleri, yazıları ve tarafından yayımlanan kitapları ile tanırım. Şüphesiz, edebiyatımızda iz bırakan yazarlardandır. Diğer zevatı tanımam. Buna rağmen kendinize özgü üslubunuzla  kaleme aldığınız biyografilerini zevkle, merakla okudum.  Yer yer, anılarla, esprili şiirlerinizle biyografilere değer kazandırmışsınız.  

“ Güleç yüzlü

  Ve dürüst

  Arif mi ârif

  Düğmeci Arif “   ( 1 )

Kitabınız, Söke kültürü için bir değerdir.  Kitabınızda yer alan seçkin zevat, Söke için unutulmaz değerlerdir. Ve Abdülkadir Güler, Söke için nâdide bir değerdir. Umarım Sökelliler, Söke’nin tanıtılmasında  idrak ediyorlardır.  Rabbim, durmaksızın  üreten  kaleminizi   ve bilgisayarınızın  klavyesini   nazardan esirgesin., bereketli kılsın. 

Dostlukla, mehabetle esenlikle kalınız.

 Fazıl BAYRAKTAR 

( İmza )      

        NOT: Rahmetli Halil Soyuer’i  tahassürle anarak:

“ Dost Fizan’da olsa gider bulurum,

    Dost taş olsa altın sayar alırım. “

  •  Söke Yağcı Sokağında Düğmeci Arif, “ Söke’de İz Bırakanlar “ Araştırma, İnceleme, Biyografi / Abdülkadir GÜLER,  Söke 2017, s. 313

 

Abdülkadir  GÜLER

 

07.06. 2018-  SÖKE 

 

 

 

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..