Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '14

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

EGO nedir? Yüksek benlik neresidir?

EGO nedir? Yüksek benlik neresidir?
 

EGO, GEÇMİŞ VE GELECEK ARASINDA  DOLAŞIP DURAN BİR BÖCEKTİR.

Bizi biz yaptığına koşullandığımız EGOmuzu kolumuza taktık yuvarlanıp gidiyoruz . Konuşmalarımız  BENin merkezinde dönüp durmakta . Amaç  varolduğumuzu  ispatlama çabası. Gün içinde yaptığımız eylemleri tek tek incelesek, hepsinin kökeninde, sıkı  sıkıya tutunduğumuz EGOmuzu  güçlü tutma niyeti olduğunu farkedebiliriz. Öyleki kendimizle ilgili değilmiş gibi görünen davranışlarımızın,söylemlerimizin özünde de aslında yine biz bulunmaktayız.

İçimizden iki ayrı ses, iki ayrı  görüş gelir çoğu zaman. Biri Allah'ın yarattığı gibi kalan parçamızdır. O bizim yüksek benliğimizdir. Mükemmeldir, tamdır. Yaradan'a bağlıdır. Diğeri ise, cesaretimizi kıran ,korkutan ,hükmedici egomuzdur. Biz onu herkesten ve her şeyden ayrı olduğumuz inancıyla ortaya çıkardık. Ego, açmak istediğimiz kapıları açtırmayan, söylemek istediğimiz sözleri söylettirmeyen, yaşam amacımıza doğru gitmemizi engelleyen bir barikattır.

Geçmiş ve gelecekte dolaşan bir böcektir adeta. Anda kalmamızı, şu an bu cümleleri tüm benliğimizle hissetmenizi engelleyendir. Satırları  okurken bizi dün  arkadaşımızla yaşadığımız soruna götüren, yarın yapacağınız toplantı için tasalanmanıza sebep olan sestir. Ego, şu anda olmamızı, aldığımız nefesin mucizesini hissetmemizi istemez. Çünkü; Şeytanın ta kendisidir o...

''Sevgilim artık benimle ilgilenmiyor. Acaba beni terk mi edecek ?'' diyen bir iç ses, egonun sesidir. Çünkü geleceğe aittir. (Terk etme eylemi gerçekleşmemiştir. Bu egonun bir kuruntusudur.)

''Patron hep söylediklerimi yanlış anlıyor.'' diyen bir iç seste egodur. Yanlış anlama eylemi geçmişe aittir.(Egonun hatırlatmasından başka bir şey değildir.)

Gelecek ve geçmiş düşünmeyi gerektirir. Düşünmekte şu anda kalmayı engeller. Kalbinin o an hissettiklerinin farkında varmadan, geçmişte ve gelecekte ego yolculuğu yapan o kadar çok insan var ki...Eğer hafif , huzurlu ve dingin olmak niyetindeysek,  anı deneyimleyip ve içimizdeki egosal sesleri susturmalıyız. Böylece ''Yüksek Benlik''in fısıltısını duyabiliriz. Ve ilahi rehberliğin kaynağına ulaşırız İnş'Allah.

Bir konuya çözüm ararken, içimizden gelen sesin, egomuzdan mı yoksa yüksek benliğimizden mi geldiği konusunda tereddütte kalabiliriz. Oysa bu iki sesi ayırmak hiç de zor değildir. Yüksek benliğimiz: ''Sakin ol, anı deneyimle, kendine güven, yaşadıklarının sana öğreteceği dersler var, yaşama güven, korunuyorsun'' der. Oysaki egomuz, öfkeli, kıskanç, kavgacı  ve korku doludur.

İnsanoğlu, 60 kiloluk bedenlerinin  içinde ama  yüzlerce tonluk ağırlıkla yaşamaktalar. Geçmişin, geleceğin kaygısı, yandaki komşunun lakırdısı, patronun patırtısı yüklendikçe, bedenler taşınmaz hale gelir. Sonrada ‘’Bir bilen bana dokunsa, bir sihirli söz söylese de birden her şey değişiverse ‘’ arayışındayız hepimiz.

Değişim için en büyük sihir, egonun köleliğinden kurtulmaktır. Ego öldükçe, içimizin derinliklerinden yeni bir tohum  filizlenir. Yüksek benliğimizin, hakikatin temsilcisinin yumuşacık sesidir duyulan. Allah herkese bu sesin bilgeliğiyle yola devam etmeyi  nasip etsin İnş’Allah.

                                                                                                 Ayperi Ferda Oral

                                                                                                Spiritüel Yaşam Koçu

 
Toplam blog
: 103
: 6084
Kayıt tarihi
: 06.02.13
 
 

Hacettepe Üniversitesi  İngiliz Dil Öğretmenliği mezunu Ayperi Ferda Oral, üstatlardan, Metafizik..