- Kategori
- Alışveriş - Moda
EHL-İ KEYİF

modern versiyonu
Keyfine düşkün insan….
Fonda udi taksimi, rakının tadı ve geç saatlere kadar süren sohbetin dayanılmaz hazzı.
Rakı susuz içildiğinde içine atılan buz rakının kesilmesine ve tadını kaybetmesine neden olur.
Oysaki ehl-i keyf su ve buz katılmamış saf rakı tatma keyfini yaşatır insana
Bildiğim kadarıyla Gaziantep yöresine ait rakı servisidir bu. Bakırdan, ortalarında rakı bardağı sığacak büyüklükte bir bölmesi olan çukurca bir kaptır. Kap ile bölme arasına buz konur ki soğutma işlemi rakının tadı seyreltilmeden yapılabilsin. Rakı bardağı formundaki parça boş kalacak şekilde testi biçimindeki bardağa su doldurulur, iç içe eklenip buzluğa konur. Donduktan sonra, rakı içileceği zaman buzluktan çıkarılıp rakı bardağını içine yerleştirip kullanılabilir.
Orijinali bakırdan olmakla birlikte Paşabahçe`den modernize versiyonları bulunmakta.
İlgilenenlere duyurulur.