​ Ekmek Arası Rüya_ Nazlı Eray / Kitap / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ağustos '12

 
Kategori
Kitap
 

Ekmek Arası Rüya_ Nazlı Eray

Ekmek Arası Rüya_ Nazlı Eray
 

NAZLI ERAY_ EKMEK ARASI RÜYA


( Bu yazım Martı Dergisi Ağustos sayısında yayınlamıştır )

Ekmek Arası Rüya

YAZAR: NAZLI ERAY

YAYINEVİ : CAN YAYINLARI

BASIM TARİHİ : 2006 – 2011

SAYFA SAYISI : 150

TÜRÜ : DENEME

Ekmek Arası Rüya Nazlı Eray’ın gazete yazılarından derlenmiş, öykülerindeki lezzeti bulabileceğiniz bir başucu kitabı. Kahramanlar kadar olayların geçtiği mekanlar da detaylı olarak ele alınıyor. Yazarın İstanbul’daki çocukluk anılarının yanısıra Ankara, Bodrum, Adana, Sinop, Floransa, Napoli gibi şehirleri de muhteşem tasvirler sayesinde, gitmemiş olsanız bile hayalinizde canlandırabiliyorsunuz.

Ekmek Arası Rüya Nazlı Eray’ın gözündeki bir problemden dolayı Pasifik Günleri’nden sonra dikte ettirdiği ikinci kitabı. Yazar, yaptığı bir röportajında bu kitabından “Okuruma sunduğum bir çiçek buketi. Bir kutu karışık lokum.” diyerek, kendine özgü hoş üslubuyla bahsediyor.

Kitabın konukları arasında, bir gün aniden sevgili yazarımızın kapısını çalıveren Marilyn Monroe, bir televizyon programına çıkan Wody Allen, İstanbul sokakları kazan o kepçe gezinip duran Stalin, bir çamaşır mağazasında alışveriş yapan kadınları öldüren çapkın Casanova, rüyada kısa bir sohbet edilen Nietzsche de var.

Edebiyatımızın kızıl saçlı kraliçesi Nazlı Eray’ın, uçuş uçuş satırları arasında bizlere göz kırpan ne çok tanıdık isim var ekmeğine arkadaşlık eden rüyalarında. Özellikle, hayranı olduğu Marilyn Monroe ile, sevgili yazarımızın başka romanlarında da buluşacak, kimi kez hüzünlü kimi kez binbir renkli alemlere dalacaksınız birlikte. Holywood’un sarı saçlı efsane kadını, edebiyatımızın kızıl saçlı kraliçesiyle her biraraya geldiğinde, yüreğinize başka başka hareler ekleyecekler. Marliyn Monroe’nun hep kapalı tuttuğu kalbinin derinlerine, yazarımız o sihirli kalemini her değdirdiğinde, küçük bir kapıyı daha açmayı başarıyor ve küçük kapılar açılmaya başladığında birer birer, yaşanmış acılar gri pembe sis bulutlarının ardına kaçışıyorlar.

Daha başka isimlerle de kesişecek yollarınız Ekmek Arası Rüya’da. Frank Sinatra’nın, Elizabeth Taylor’ın, Eddie Fısher’in, Howard Hughes’ un, Ewa Brown’ın, Hitler’in, Marlene Dietrich’in gizli dünyalarına şöyle bir göz atacak, hatta belki bir kaç ufak sırlarına bile ortak olacaksınız. Sonra, ünlü olsalar da sizinkilerle benzer acılara, benzer sevinçlere sahip olduklarını göreceksiniz. Bu, tuhaf bir huzur sunacak ruhunuza.

Bir de, yabancısı olduğumuz kederli bir kadın yüzü var satırların arasına saklanmış olan ; Melek Kobra. Acaba kızıl saçlı kraliçemiz günlerden bir gün onu da katar mı kahramanları arasına diye düşündüm kendi kendime.

Ekmek Arası Rüya sizi hiç uyanmak istemeyeceğiniz tatlımsı düşlere sürükleyecek.

Aytül Bingöl

 
Toplam blog
: 58
: 1128
Kayıt tarihi
: 26.07.12
 
 

Anadolu şehirlerine özgü o sıcaklığı havasında barındıran Tokat'da, büyük bahçeli bir evde doğdum..