- Kategori
- Türk Mutfağı
Ekmek kadayıfı

ekmek kadayifi
Hemen hemen herkesin evde yapabileceği güzel ve basit bir tarif tesadüf gördüm sizlerle paylaşmak istedim.
Malzemeler .
1 paket ekmek kadayıfı
1 kg. tozşeker
Yarım limonun suyu
200 gr. kaymak
5 su bardağı su
4 su bardağı su
Yapılışı :
Ekmek kadayıfını geniş bir fırın tepsisine alalım. 4 su bardağı suyu bir tencerede kaynatıp ekmeklerin ıslanması için üzerine gezdirelim. Şerbet için tozşeker, 5 su bardağı su ve yarım limonun suyunu kaynatalım. Islatılmış olan ekmeklerin üzerine şerbeti gezdirelim. Hava alabilmesi için bıçak ile birkaç yerinden delelim. Tepsiyi ocak üzerine yerleştirip pişirmeye başlayalım. Tepsiyi ara sıra sallayarak şerbetin iyice koyulaşmasını sağlayalım. Ekmekler renk değiştirdikten sonra yarım su bardağı ılık su ilave edip orta ateşte 4 dakika daha pişirelim. Ekmekleri servis tabağına alıp soğuduktan sonra kaymakla birlikte servis yapalım.
Afiyet olsun.
Kaynak: Ekmek Kadayıfı