- Kategori
- Gündelik Yaşam
Ekmek
lütfeeennnnnn
Bugün tv de duyduğum bir konu ilgimi çekti. EKMEK TE DOMUZ KATKISI VAR! Ne dedim kendimce gerçekten böyle bişey olabilir mi ?
İnanmak istemiyorum artık her şeyin suyunu çıkardılar, artık evlerde ekmekler yapılır bi süre nasılsa bu aralar ekmek yapma makineleri de çok moda:) Burası Türkiye her gün yeni bir konuya uyanıyoru. Eee ne olacak ekmeğimize. Hem de bu kadar çok tüketirken, tüketici dernekleri bu konuyu araştırmış ilgili yerlere analiz ettirmişler ama böyle bir sonucun olmadığını da söylemişler, fakat yine tüketici derneğinin açıklamasına göre analiz içeriği açıklanmamış bu konunun en kısa zamanda açıklığa kavuşmasını diliyorum. Ekmeğimizle de oynuyorlar.
Tabii ki fırın ekmeğine katkı maddeleri konulacak çünkü bunların karıştırma, fremantasyon, pişirme ve raf ömrü gibi etkilerinden dolayı, ama önemli olan ne kadar ne oranda olması gerektiğinin usta ellerden çıkması önemli. hatta ülkemizde bu bölümle ilgili üniversitelerde eğitim veriliyor daha bilinçli insanlar yetişiyor. Yani neden şimdi böyle bir konu ile karşılaştık hata kimde bu karışıma domuz katkısı ekleyenlerin mi yoksa daha dikkatli yapılması gereken kontrollerin aksamasında mı? Oysa fırınlardan aldığımız mis kokulu ekmekler el yakan tazecik ekmekler bundan mı tatlı, HAYIR.
Kim bilir yine farklı etkenlerden dolayı ekmekçilik sektörü baltalanmak mı isteniyor aynı şey geçen senelerde yumurta ve tavuk ta olmadı mı oysa bu konun uzmanları var. Türkiye de onlar bir sürü açıklamalar yaptı konu ile ilgili ama yine de bi dönem bu sektör durgunluk dönemi geçirdi sonrasında yine hiç bişey olmamış gibi unuttuk evlere yumurta tavuk eti girmeye başlandı. Bizler her olayda çok çabuk etkilenen toplumuz oysa bu tür, insanın önemli olduğu konularda konular yeterince araştırıldıktan sonra kamu oyuna duyurulmalı biraz daha dikkat biz bunu haketmiyoruz...