Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Temmuz '16

 
Kategori
Çalışma Yaşamı
 

Emekli olmuş birinin eğer mecbur değilse çalışmasının mantıksız olduğunu düşünüyorum

Emekli olmuş birinin eğer mecbur değilse çalışmasının mantıksız olduğunu düşünüyorum
 

Türkiye’de insanlar erken emekli oluyorlar. Bir de emekli maaşları düşük. Bu iki nedenle, emekli olduktan sonra tekrar çalışmayı anlıyorum da, bazı kimselerin, sanki hayatta çalışmaktan başka bir şey yokmuş gibi çalışmaya devam etmelerini anlamıyorum.

“Emekliler çalışıyor, gençlere iş bulamıyoruz” laflarına kulağım tıkalı, çalışabilirsiniz tabi; ama bu işin bir mantığı olmalı. 40 sene çalışmış. 60 yaşında emekli olmuş. Allah uzun ömürler versin belki 70’inde de ölecek. “Çalışacağım” diyor.

Evi ocağı var. Emekli maaşı fena değil. Çocuklarının durumu da iyi. 40 yıl çalışmış bu adam hala kalkıyor birinin yanında üç kuruş daha kazanayım diye amelelik yapıyor. Bence psikolojik bir vaka ya da eğitimsizlik. Hayatın tek amacının çalışıp para kazanma olduğunu sanıyor.

Bir de yapacak şey bulamayanlar var. Ömür boyu çalışmış. Başka hiçbir şey görmemiş. Bir merakı, meşguliyeti uğraşı yok. Zaman nasıl geçer. Ya insan hayatının tamamı çalışarak geçer mi? Yaşlanınca da çalışacak da ah gücü yetse. İnsanlar bu konularda neden eğitilmezler? Gücün varken çalışırsın. Bunun da belli bir yaşı var. Kalanını başka şeylerle dolduracaksın.

Böyle çalışanların mazeretlerini biliyoruz “Zaman geçsin diye” Başka şeyle geçir zamanını, vücuduna işkence ediyorsun. Ha bu arada, insanı yormayan iş olmaz, kendimizi kandırmayalım.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..