Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '17

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Emitt Turizm Fuarı ' 2017

Emitt Turizm Fuarı ' 2017
 

Güneşi ve doğayı,

Arar gelen insanlar.

İşte bizim ülkemiz,

Aradığın her şey var.

               MD

 

Her yıl İstanbul Tüyap’ta Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT) düzenlenir. Günlerce de tanıtımı yapılır. İstanbul’un merkezi yerinde olmamasına karşın güç koşullarda orada olmayı kararlaştırdım.

26–29 Ocak tarihlerindeki düzenlenen etkinlikte olmak için sabahın erken saatlerinde ve kışın şiddetini gösterdiği bir günde arkadaşım Zeki Akdeniz ile Maltepe’den yola koyulduk.

2,5 saat kadar süreli otobüs-Metro ve metrobüs yolculuğumuzun sonrasında Beylikdüzü son durak... Tipi karşıladı. Tüm olumsuzluklara karşın salona giriş yaptık.

Tam 70 bin metrekarelik alanda ve değişik salonlarda katılımcılarla birlikte yöneticilerin biri geldi, biri gitti. Üst salonlarda konferanslar izlendi. Yerli ve yabancı standılar gezildi, yeni yüzler görüldü, tanışmalar gerçekleşti, tanıtımlar yapıldı, eğlenceler sergilendi. Bir günde devasa etkinliği gezmek ya da görmek elbette olanaksızdır. Olabildiğince oldu.

Bu yıl gerek ekonomik nedenlerle, gerek terör belası edeniyle, gerek kış koşulları nedeniyle ve gerekse yerinin uzaklığı nedeniyle geçmiş yıllara göre sönüktü. Özellikle yabancı ülkelerden katılanların yoksulluk içinde oldukları gözlemlerden kaçmadı!

Dikkat çeken belirgin olumsuzluk; onlarca renkli broşür bastırılmış, basımevlerine çok miktarda paralar ödenmiş, katılımcılara bir torba içinde armağan niyetine sunuldu. Ne ki kimsenin ilgisini çekmeyen bu tür broşürler, en yakın çöp kutusunda yerini aldı. Geçmiş yıllarda katılan yerlerin özeliğini yansıtan ürünler bu yıl satış amaçlı görüldü. EMİTT eski EMİTT değildi! Ziyaretçi yok, olmayan turiste özlem ya da  geçmişe özlem daha fazla olarak gözlemlendi..

                                                                                   *

Birkaç yıldır İstanbul Tüyap’ta düzenlenen EMİTT Turizm Fuarı’nda Valimiz Sn NecatiŞentürk ile buluşuruz.Yine Kırşehir Standında bir arada olduk. Beni görünce içten davrandı ve hemen görevliye kitabından getirmesini fısıldadı. Kısa süre sonra eline ulaşan eserini özenli cümlelerle bezeyerek imzaladı ve çevreden bakanların gözleri önünde bana uzattı. Teşekkür ettim ve mutlu oldum!

Zülf-i Siyahım adlı şiir kitabında tasavvufi ürünler yanında çok güzel duygusal şiirleri de içselleştirerek okudum. Yapıt, yıllarda biriken duyguların  bir meyvesidir. Kendilerini kutluyorum! O sırda İstanbul Valisi Vasip Şahin geldi. Bir süre saz ekibinden Neşet Ertaş türkülerini dinledik.

Tüyap’ın en çok ilgi gören  ve ödüle layık görülen Kırşehir Standında Sn Şentürk’ün saz eşliğinde türküler seslendirdiğini ve Kırşehir yöremize özgü kaşık havaları oynadığını da medyada yer alan görüntülerden öğrendim.

Sanata yakınlığı nedeniyle kendilerini alkışlıyorum! Ayrıca Kırşehir’de düzenli olarak şiir dinletilerine katıldığı da sanat adına sevindirici!  Her ilimizde  sanata ilgi duyan böylesi yöneticiler olmasını dilerim.

                                                                                   *

Toplam 7 salon düzenlenmişti. Turizmcilerin konuşlandığı salonlar kalabalıktı. İllerin katıldığı 12. Salonda neşe ve eğelence  hakimdi.

Tanıdıklarımı, tanıştıklarımı ve  iletişim kurabildiklerimi  şöyle sıralayabilirim:

>Kırşehir Valimiz, eskimeyen dost Sn Necati Şentürk…

> Kırşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Halil Çalışır.

>AHİSİAD Dernek Başkanı Sanatçı Ünal Kaya ile görüştüm. Bozkırın sesi adlı gazetelerini inceledim.    Çalışmalarını ve çabalarını dinledim, takdir ettim!

>Kırşehirli Pendik Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi Ramazan Öztürk ile tanıştık.

>Yozgat Standında arkadaşım Kelami Akdemir.

>Antalya Sunis Otel’den Özgür Karakaya.

>Bursa Mudanya’dan Hüselin Esen.

>Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatci ile etkinlikler üstüne konuştuk.

>Fethiye’den İngiltere Fahri Konsolosu Mustafa Mendos Şıkman.

>Denizli Büyükşehir Belediyesinden Arif Duru.

>Kayseri İl Kültür Müdürü İsmet Taymuş.

>Silifke’den Yeni Tolya Resort Otel Sahibi Ahmet Tarlacı.

>Silifke’den Kent Konseyi Bşk Rifat Karaduman.

>Bursa Burulaş’tan Evren Eren.

>Bodrum Black Angel Yat İşletmeleri Sahibi Enver Kantarmış.

>Bordum Platinyum Tranfer Genel Müdürü Korhan Oraz.

>Denizli Pamukkale Karahayt Ninova Termal’den Ahmet Hikmet Etiler.

>Ürgüp Stoneparktour’dan Muzaffer Büyükbaş.

>Avanos’tan Gold Yıldırım Otel Genel Müdürü Harun çınar.

>İzmir Seferhisar Maya Otel’den Volkan Adlığ.

>Hakkâri Hotel Şenler’in Sahibi Turan Şimşek.

>Datça Palamutbükü Otel Mavi Beyaz'ın Sahibi Serdar Çevikel.

>Hatay Zeyn Otel ve Restaurant Genel Müdürü Levent Erkan Çinçin.

>Muş Standında Bibim Yemekevi Sahibi Em. Öğrt. İbrahim Çankaya.

>Yapder Başkanı Mehmet Gözcü…

Eski Sivas valilerinden Halil Rıfat Paşa: “Gidemediğin yer, senin değildir.” der. Elbette olanaklar ölçüsünde ya da elverdiğince gitmek gerekir, düşüncesindeyim.

 

NOT: İlgili fotoğrafları aşağıda slayt düzeninde görebilirsiniz!

 

 

 
Toplam blog
: 782
: 1295
Kayıt tarihi
: 18.08.08
 
 

Kırşehir Erkek İlköğretmen Okulu'nu, İzmir Buca Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümünü, İstanbul Çapa M..