Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ağustos '18

 
Kategori
Güncel
 

Emniyet Her Gün Operasyon Yapıyor Ama Suç Oranı Değişmiyor; Bir Açıklaması Olmalı

Emniyet Her Gün Operasyon Yapıyor Ama Suç Oranı Değişmiyor; Bir Açıklaması Olmalı
 

İnsanlar her gün yurdun dört bir yanında gerçekleştirilen onlarca operasyona bakıp “Emniyet kuş uçurtmuyor” diyor ama mezarlıklara doğru uçan kuşların sayısında azalma yok!

Türkiye’de işlenen suçlar bu yakalanan (Gözaltına alınan, tutuklanan vs) kimseler tarafından işleniyorsa e bunlar yakalanınca suçlarda azalma olması gerekmez mi?

Ama azalmıyor…

Güvenlik birimlerimize güvenimiz tam ama bunları da söylememiz gerekiyor. Her gün operasyon üstüne operasyon, dışarıda adam kalmadı yine de gazetelerin üçüncü sayfası cinayetle bilmem neyle dopdolu.

“Göstermelik” sözünü kullanmak istemiyoruz ama hükümetin “Bak işte icraat yapıyoruz” şeklinde kendisine oy verenler için güven tazelemek istediğini düşünebiliriz.

Ya şimdi bu durumda vatandaşta yanılma da oluyor. Kimseye göz açtırılmıyorsa haber programlarının yarısını dolduran onca olayı kim gerçekleştiriyor.

Suçlar ağırlıklı olarak suç örgütleri tarafından işleniyor, bu suç örgütleri de bir bir yakalanıyorsa suç oranı niye azalmıyor?

Gözaltına alınanların üçte biri serbest bırakılıyor, yanılma olabilir normal yani, suçlu diye getiriyorsun suçsuz çıkıyor, bunda bir şey yok.

Emniyetin operasyonlarına bakınca “Bu ülkede suç işlenmez, dışarıda suçlu kalmadı ki kim işleyecek” diyorsun.

Ama hiçbir şeyin değişmediğini görünce…

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..