Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '10

     
    Kategori
    Futbol
     

    Emre Belözoğlu

    Bir orta saha futbolcusundan neler beklersiniz? Pres yapmasını mı? 2 yönlü oyun oynamasını mı? Defanstan kaptığı topu adam eksilterek ileri taşımasını mı? Şut çekmesini mi? Ara paslarla takımını atağa kaldırmasını mı? Yoksa kaybetmeye tahammülü olmaması mı? Kuşkusuz bunlardan 2 tanesi ile ortalama bir orta saha oyuncu profili elde edersiniz; yok hepsi olsun istiyorsanız şu anda Türkiye de bunu sadece "O" yapabilmekte.. Yani Emre Belözoğlu.

    Dün akşamki Bursaspor-Fenerbahçe maçında Emre bu saydığım özelliklerinden hepsini yerine getirdi. Koştu, pres yaptı, top dağıttı, çekilen şutların önüne kendisini siper etti.. Yapılabilecek ne var ise herşeyi Emre dün akşam yaptı ama ne var ki onun standartlarını yakalayamayan arkadaşları yüzünden Fenerbahçe 2 puanı bıraktı dün akşam.

    3 as futbolcusundan yoksun Fenerbahçe aslında fena top oynamadı dün akşam. Emre önderliğinde müthiş presle rakibinin oyununu bozarak başladı maça fakat kanatların çalışmaması Fenerbahçe'yi zor durumda bıraktı. Mehmet Topuz bir kanat gibi değil de orta saha gibi oynarken Stoch ise tıpkı Galatasaray maçında olduğu gibi çizgi üzerinden içeriye adım atmadı. Rakibinize orta sahada üstünlük kuruyorsanız bu sizin 1-0 önde başladığını gösterir fakat bu orta saha kuvvetinizi hücum oyuncularınız zenginleştirmesi gerekir ki bu orta sahanın emeğinin kazanca dönüşmesi anlamına gelir. Eğer hücum hattı olarak orta sahanın mücadelesini iyi bir hücum gücü ile taçlandıramıyorsanız, orta saha maçın ilerleyen anlarında fiziksel olarak çöker ve maçı kazanmak adına ele geçirdiğiniz orta saha üstünlüğü kaybolarak maçı kaybetmenizin önü açılır.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 426
    Kayıt tarihi
    : 04.09.08
     
     

    Futbol tutkunuyum, hayatıma bambaşka bir renk kattığını düşünüyorum. Sinemaya gitmek, müzik dinlemek..