Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mart '09

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

En büyük asker bizim asker

En büyük asker bizim asker
 

Daha dün dizlerimde uyuyan çocuk, bugün vatani vazifesi için elimizde bayraklarla, dilimizde en büyük asker bizim asker sözleriyle, gözümüzde tutamadığımız yaşlarla, vatani görevini yapmak için konvoy eşliğinde otogara götürüldü. Bu benim ilk asker uğurlayışımdı. Asker yeğenimin otobüsün önünde ayakta 1.92 boyuyla, hazır ol vaziyetinde İstiklal Marşı eşliğinde uğurlanışı beni o kadar gururlandırdı ki bunun tarifi imkansız. Dünyada hiç bir millet yoktur ki çocuklarını eğlenerek, sevinerek askere göndersin. Bana da çok saçma gelirdi asker uğurlama eğlencesi, içinde olmayınca nasıl bi coşku olduğunu ne büyük bir şeref olduğunu anlamıyorsun. Bütün vücudun tuhaf bir duyguyla çepeçevre sarılıyor.

Erkekliğin başladığı yerdir asker ocağı, ana kucağından kopuşun adam olmaya başlayışın ilk basamağı.. Özellikle her Türk gencinin gönlünde şerefli bir askerlik yapmak yatar. Türk milleti tarihe asker millet, ordu millet olarak geçmiştir bunu hepimiz biliriz.

Ya analar o eli öpülesi analar, evladının ayağına taş değse yüreği yanan analar, askere gönderirken hüznün yanında gururu da yaşıyorlar bu ne milliyetçi duygusudur. Onun içindir ki askerde analar unutulmaz. Eğitim alanlarına, yemekhaneye giderken, yad edilir analar. Çocuklarını yetiştirip, vatan için seferber eden, şanlı al sancağı teslim eden, Allah'a emanet eden elleri öpülesi analar. Evladı şehit olsa bile bunu kabullenen, bunun şerefini yaşamayı bilen, Türk tarihinde apayrı yeri olan Türk anaları. Hangi ülkenin anaları her şeye rağmen göğsünü gere gere oğlunu coşkuyla askere uğurlar. Hangi millette böyle bir coşku vardır.

Askerliğin namusunu, Türk sancağının şanını canından aziz bilmek ve bu uğurda ne pahasına olursa olsun ölebilmek sadece bizim millete mahsus olsa gerek. Her şey vatan için...

Barışta ve savaşta, karada, denizde ve havada her zaman ve her yerde Milletime ve Cumhuriyetime doğruluk ve muhabbetle hizmet kanunlara ve nizamlara ve amirlerime itaat edeceğime ve askerliğin namusunu, Türk sancağın şanını canımdan aziz bilip icabında Vatan, Cuhuriyet ve vazife uğruna seve seve hayatıma feda edeceğime namusum üzerine AND İÇERİM......

 
Toplam blog
: 53
: 2313
Kayıt tarihi
: 30.01.07
 
 

Hayat herşeye rağmen o kadar güzel ve sevgi doludur ki. Benim için hayat kimi sevdiğim ve kimi in..