Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '10

 
Kategori
Futbol
 

En büyük Türkiye başka büyük yok

En büyük Türkiye başka büyük yok
 

Bu nasıl iş anlamadım. Almanya’ya 3-0 yenildiğimize üzüleceğimize Mesut’un sakatlığına üzülüyoruz. Ne biçim iş bu? Bize ne Mesut’tan? Kim nerde istiyorsa orda oynasın. Bize ne onun sakatlığından ya da attığı golden bizi ilgilendiren Arda’nın sakatlığı. Hatta Aurelio’nun sakatlığı niye mi? Çünkü onlar bizim milli takımımız için ter döküyorlar. Ama Mesut bizim rakibimiz. İnsan rakibi sakatlandığı diye üzülür mü

Aksine sevinir. Biraz akıllı olun. Böyle saçma sapan şeylerle konuyu saptırmayın. Konu; nasıl olur da biz Almanlara 3 farkla yeniliriz.. Bunu yani hatanın nerde olduğunu düşünün. Alman milli takımının derdi bizi hiç ilgilendirmez.

Biraz milliyetçi düşünün. O zaman Hamit Altıntop’un günahı ne? O da Alman Milli Takımı seçebilirdi. O da giderdi dünya kupasına ama bazı değerler bazı şeyler için feda edilmez. Mesut denen kişi değişik bir yapıda biri. Ne yapacaksın kimseyi zorla Türk yapamazsın. Zaten bizim Türklerimiz bize yeter başkalarına ihtiyacımız yok adının Türk olması onun Türk olduğu anlamına gelmez. Daha önemli değerleri taşıyacaksın ki Türk olasın. Milli takım formasını sırtına geçirip onunla terleyeceksin ki Türk olasın.

Bir sporcu Türkün amacı nedir? Milli takıma yükselmek bundan daha büyük bir hedef olabilir mi ve bunu yaparken hiçbir şey düşünmez sadece ay yıldızı göğsüne takıp o formayla başarılı olmak İstiklal Marşını herkese söyletmek ve dinletmektir. Bunu bazılarına anlatamazsın. Onun için bizim için önemli olan Türk milli takımının başarılı olması bunu da ancak bizim çocuklarımız yapar gerisi ufak ayrıntı

Sizlere ne demeli bilmiyorum. Arda’yı konuşmuyorsunuz kalkmış Mesut’tan bahsediyorsunuz. Peki Arda bu moralle nasıl düzelir? Kimse yanlış anlamasın ben Galatasaraylı değilim aksine Fenerbahçeliyim ama milli takım olunca işler değişir. Aklınızı başına alın da Mesut’a değil de Arda’ya üzülün. Boş yere gündem yaratmak için bunları yapmayın.

Beni istemeyeni ben hiç istemem. Mesut için yorum yazdım Milliyet Gazetesinde yayınlanmadı. Editörler izin vermemiş editör benimle aynı fikirde değil diye benim yorumumu engelleyemez o zaman bu ülkede düşünce özgürlüğünü en başta savunması gerekenler engellemiş oluyor. Sonra da bizi AB ye almıyorlar tabi almazlar böyle bir zihniyet olursa ben de olsam almam.

Allah’tan böyle düşünen insanlar azınlıkta yoksa vay halimize oturup Mesut’un yasını tutarken koskoca bir milli takım heba oluyor kimsenin haberi yok. Mesut bu ülke için ter akıtmıyor Alman milli takımı için ter döküyor onu Almanlar düşünsün. Biz kendi çocuklarımızı düşünelim.

Arda, Volkan, Sercan, Selçuk ve diğerleri varlarını yoklarını bu ülkeye harcıyorlar. Onlara yazık değil mi? Biraz aklınızı başınıza alın!

 
Toplam blog
: 110
: 706
Kayıt tarihi
: 27.02.10
 
 

Gülhane Askeri Tıp Akademisinden Bilgisayar Operatörü olarak çalışıp emekli oldum. Evli ve 2 çocu..