Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '17

 
Kategori
Dil Eğitimi
 

En etkili 7 Yabancı Dil öğrenme yöntemi

En etkili 7 Yabancı Dil öğrenme yöntemi
 

"Yabancı Dil Bilmek, İkinci Bir Ruha Sahip Olmaktır." Charlemagne


Günümüzde çoğu kişi bir yabancı dili, en başta da İngilizce’ye öğrenmeye çalışıyor. Bununla beraber bir dili çocuk yaşta öğrenmek kolayken yetişkinlerin öğrenmesi daha zor. Bir dili konuşabilmek istiyorsanız mutlaka yaparak-yaşayarak öğrenmelisiniz. Aşağıdaki önerilerden kendinize uygun olanları seçip uygulamanız dil öğrenme konusunda son derece faydalı olacaktır.

1) Her Zaman Yanınızda Sözlük Bulundurun

Artık basılı sözlüklerin yanında internette de çok kapsamlı sözlükler bulunuyor. Yabancı dil öğrenirken sözlük kullanmak işin olmazsa olmazı. Anlamını bilmediğiniz sözcükleri öğrenmeye çalışıp bu konuda araştırmacı olmak çok önemli. Kelime kartları ve konuşma kılavuzlarını da boş zamanlarınızda, otobüste giderken veya sıra beklerken kullanıp pek çok kelime ve cümle öğrenebilirsiniz.

2) Yabancı Filmler İzleyin, Şarkılar Dinleyin

Film izlemeyi sevenler artık yabancı filmleri dublajlı değil Türkçe altyazılı olarak izlemeliler. Bunun yanında dinlediğiniz yabancı şarkıların sözlerini internette araştırıp anlamını öğrenmeye çalışın.

3) Oyunla Öğrenin

Pek çok internet sitesinde derslerde öğrendiğiniz İngilizce konularıyla ilgili oyunlar ve bulmacalar mevcut. Her işi olduğu gibi yabancı dili de severek öğrenmek önemli.

4) Kitap, Gazete Dergi Okuyun

Yabancı dildeki seviyenize göre o dilde kitap, gazete ve dergi okuyabilirsiniz. Bu anlamda internette de pek çok kaynak mevcut. Çok sayıda gazete ve derginin internet versiyonu bulunuyor.

5) Yabancı Radyoları Dinleyin, Televizyon Kanallarını İzleyin

İnternet üzerinden pek çok ülkenin radyo yayınına ulaşabilirsiniz. Çalışırken, ev işi yaparken, boş zamanlarınızda yabancı radyo istasyonlarını dinlemek kulak dolgunluğu sağlayacaktır. Ayrıca televizyonda da uydu üzerinden yabancı kanalları izleyip yabancı dilinizi geliştirebilirsiniz.

6) Mektup Arkadaşı Edinin

Eskiden oldukça moda olan mektup arkadaşlığı şimdilerde internet üzerinden sürdürülüyor. Sizinle aynı amacı taşıyan bir mektup arkadaşı bulabilirseniz yabancı dilinizi birebir geliştirme imkanı elde ederken yabancı ülkelerden arkadaşlar da edinmiş olursunuz.

7) Hata Yapmaktan Kaçınmayın

Öğrenmekte olduğunuz dili konuşan biriyle karşılaştığınızda hata yaparım korkusuyla konuşmaktan vazgeçmeyin. İnsan hata yaparak öğrenir; yabancı dil de bir istisna değil. Konuştukça kendinize daha fazla güven geldiğini görecek ve öğrenmeye daha istekli hale geleceksiniz.

 
Toplam blog
: 7
: 1856
Kayıt tarihi
: 18.12.16
 
 

ÜYELİĞİMİ İPTAL ETMEK İSTİYORUM VE SİZE ULAŞAMIYORUM. LÜTFEN ÜYELİĞİMİ İPTAL EDİN. ..