- Kategori
- Yemek - Mutfak
En iyisi buharda pişirmek
"Neden buharda pişirelim" diyorsanız...
Buharda pişirme yönteminde, yiyeceğin içerisindeki nişasta, selüloz, protein ve lifli yapı kırılır ya da yumuşar. Böylece yiyecekleriniz daha yumuşak olacaktır. Bilhassa et pişirme esnasında etin yumuşaması için, en ideal yöntem buharda pişirme yöntemidir.
Bu yöntemle pişirilen yemekler daha kolay sindirilir.
Buhar, besindeki bütün mikropları ve bakterileri öldürerek daha sağlıklı beslenilmeyi sağlar.
Yemeğin hem tadını, hem kokusunu, hem de kalitesini güzelleştirir.
Özellikle diyet yemekleri için çok uygun bir pişirme yöntemidir.
Buharda pişen yemeğin besin değeri korunur.
Buharda pişen sebzeler, daha diri görünür ve dağılmaz. Renkleri de çok daha canlı olur.
Buharlı pişirici alırken dikkat etmeniz gerekenler:
Buharlı pişiricilerde en önemli detaylardan biri watt gücüdür. Bu değer ne kadar yüksek olursa ürünlerin performansı da o doğrultuda artıyor.
Kapasite de önem arzediyor. Yüksek kapasiteli ürünler, kullanım sırasında esneklik sağlıyor. Lâkin saklama koşullarının rahatlığı açısından ihtiyaca göre hareket etmekte fayda var.
Üründe kullanılan malzemenin paslanmaz çelik olması, buharlı pişiricileri uzun yıllar problemsiz kullanmanızı sağlar.
Bazı modellerde pişirme esnasında su doldurulabilme özelliği vardır ki, bu da pratikliktir.
Zaman ayarı bulunan modeller malzemelerin yanmasını engeller.
Pirinç kabı ve su tankının kapasitesinin yüksek olması her daim daha iyidir.
Pişirme tepsisinin çift taraflı olduğu ürünleri tercih etmek akıllıca olacaktır.