Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ocak '17

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

En samimi ürün

En samimi ürün
 

En samimi ürün


Ürün samimiyeti olarak adlandırdığım bir olgu var ki, ürün kalitesinden sonra ikinci sırada yer alıyor diyebilirim. Bu durumun gıda sektöründe de oldukça geçerli olduğunu görüyoruz, hatta siz tüketiciler bir gıda ürünü satın almadan önce öncelikle o ürünün boyunu posunu bir süzüyorsunuz, rengi ve üzerindeki yazılar ilk dikkat çeken yer oluyor ardından ürünü inceliyor ve satın alıyorsunuz. Geçmiş zamanda da köşemde bu konuya yer vermiştim,  “ Samimi gıda ürünleri “ başlığı adı altında. Bu sefer içlerinden en samimisini bulduğumu düşündüm , o kadar hoşuma gitti.

Karşılaştığım ve tüketiciye samimi davranan bu ürün beni şaşırttı. Alışık olmadığımız sözlerle karşımıza çıkıyor raflarda çünkü. Bahsettiğim şey sadece bir çikolata. Raflarda ürün incelemesi yaparken bu tarz ürünlerle karşılaştığım olmuştu fakat bu kadar da içten olanını görmemiştim, ürünün ambalajı üzerinde yer alan kelimeler şunlar : Sabret, susma, gül, haykır, sarıl , kaç, düşün, oyna, yaklaş, affet, ağla, boşver, başla, iste, çalış. Bu sözlere bizler alışık mıyız? Hayır. Her zaman ifade edilmeyen duygular bunlar. Kime “ ağla” demiştir ki biri, ya da kime “haykır, kaç  “diyebiliriz rahatça? Bu sevimli ambalaj, hayatın tadı elinde düşüncesiyle bizlere sunulmuş. Bu yüzden benden beğeni aldı ve samimi ürünler listesinde ilk sıraya yerleşti.

Bu faaliyetleri sadece satış stratejisi olarak adlandırmıyorum, daha önceki ürünlerde de buna rastlamışsınızdır. Eğer tüketiciyi mutlu edip duygularına tercüman olabiliyorsan birçok şeyi başarmış oluyorsun. Bir öneri olarak sunmam gerekirse, bu kelimelerin çoğaltılması da ilgiyi her zaman arttıracaktır. Şu bir gerçek ki ürün kalitesi onaylanmış  olduktan sonra, bir de üzerine böyle samimi şekilde karşımıza çıkması bizi her zaman daha fazla mutlu ediyor, devamının gelmesi dileğiyle.

Not :  “ Tüketiciyle kurulan bağ önemli.  “  

Sağlıkla Kalın!                                                                     

 Gıda Mühendisi-  Nermin Özge BİLGE

 

 

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..