Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Temmuz '17

 
Kategori
Telekom / Mobil
 

En Uygun Cep İnternet Paketleri

Cep telefonundan İnterneti yoğun bir şekilde kullanan bir kullanıcı iseniz, ay sonu gelmeden kotanızın bittiğini görürsünüz. Buna eğer telefonunuz destekliyorsa ve geçiş yaptıysanız 4.5G kullanımını da ekleyince kotanızı ayın başında doldurduğunuz bile olabilir. Cep telefonu operatörlerinin web sitelerine girip kendinize uygun bir paket aramaya kalktığınızda mutlaka kafanız karışmıştır. Bu yazımızda size ihtiyaçlarınıza ve cebinize en uygun cep İnternet paketini seçmeniz için yardımcı olacağız.

Öncelikle herkesin kullanım alışkanlıkları farklıdır. Kimi cep telefonu ile sosyal medyada daha çok vakit geçirirken kimi de Youtube’da video izler. Buna bağlı olarak ta İnternet ihtiyacınız değişir. Zaten daha önceki aylık kullanım ortalamanızı bildiğiniz için aylık kaç GB İnternet’e ihtiyacınız olduğu aşağı yukarı bellidir. Kullanım alışkanlıklarınıza göre aşağıdaki önerilerimize dikkat edebilirsiniz.

Sosyal medyada daha çok takılırım diyorsanız;

Vodafone Yeni Red 7 tarifesi ile 10 GB İnternet’i ayda 59 TL’ye almanız mümkün. Yanında 1000 Dk ve 1000 SMS de cabası. Yok bu kadar ödeyemem diyorsanız, Türk Telekom Mor Large paketi ile 6GB İnternet için aylık sadece  27 TL ödüyorsunuz. Yanında 750 Dk ve 5000 SMS olan bu paketin gençlere özel olduğunu hatırlatalım.

Video izlemeden duramam diyorsanız;

Ki bunun için biraz kesenin ağzını açmanız lazım. Türk Telekom Prime 15 tarifesine göre 15 GB İnternet, 1000 Dk 1000 SMS için aylık 85 TL ödemeniz gerekiyor. Daha da kesenin ağzını açarsanız, 30 GB İnternet için Turkcell Platinium Elit 1000 tarifesini seçebilirsiniz. Bu tarifede ayrıca 1000 Dk ve 1000 SMS var ve aylık 149 TL.

Müzik dinlemeden olmaz diyenlerdenseniz;

O halde Fizy’li genç paketleri Turkcell’de sizi bekliyor. 39 TL’ye 750 DK, 1000 SMS 6 GB İnternet ve daha bir çok özellik buluna bu paketle eğlence sizinle. Bunun dışında ayrıca Spotify üyeliği alarak her zaman her yerde müzik dinleyebilirsiniz. Eğer Spotify aile paketi alırsanız ayda sadece 20 TL’ye aynı aileden  5 kişi bu hizmetten yararlanabiliyorsunuz.

Bunun dışında İnternet paketiniz bittiğinde ek paket almanız gerekebilir.

Türk Telekom 1 aylık 1 GB ek paket için 12 TL isterken, bu rakam Vodafone’da 22 TL, Turkcell’de ise 40 TL.

Yukarıdaki rakamları kendi bütçenizle kıyaslayarak bir seçim yapabilirsiniz. Fakat burada bu operatörlerin hangisinin İnternet hizmeti en hızlıdır diye bir tavsiyemiz olmayacak. Kullanıcı sayısı ve bulunduğunuz bölgeye bu değişiklik gösteren bir özellik olacağından çevrenizdekilerin tecrübelerine göre bir karar verebilirsiniz. 

 
Toplam blog
: 10
: 246
Kayıt tarihi
: 03.07.17
 
 

Enez ÖZEN 15.12.1981 İstanbul doğumludur.  Mesleki kariyerinde sırasıyla; Art Direktörlük, Web pr..