Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '18

 
Kategori
Güncel
 

Enes Batur Yoksa Şaka mı?

Enes Batur Yoksa Şaka mı?
 

Geniş Spektrumlu Fenomen


Son zamanlarda herkesin bildiği ancak benim yeni öğrendiğim bir arkadaş var. Kendisi Youtube fenomeni. İsmi Enes Batur. Hemde 5-6 milyon abonesi varmış. İlginç olan ben daha evvel youtube Türk fenomenlerinden ikisinin sıkı takipçisiyim. Barış Özcan ve Ruhi Çenet. Bu 2 fenomen eğitici, öğretici, ilginç bilgiler içeren çok güzel videolar çekiyorlar. Ben Enes Batur ismini hiç duymamıştım. Bir film çektiğini öğrenince ve filmde en çok takip edilen youtube fenomeni olduğunu öğrenince, doğal olarak videolarını izledim. Ve çok şaşırdım. Barış Özcan ve Ruhi Çenet videolarının aksine genelde çocuklara ve Ankaralı tabiriyle ergen bebelere hitap eden videoları milyonlar izleniyor. Videoları belki eğitici, öğretici değil ama gerçekten eğlenceli ve kendisi de çok sempatik bir çocuk. Ve yüzünde Spiderman karakterini oynayan Tobey Maguire gülümsemesi var.

Ayrıca Enes Batur hakkında öğrendiğim bir bilgi de; kendisine Altın Kelebek ödülü verilip, ödülü elinden geri alma olayı yaşanmış. Buna üzüldüm. Ödülü almasına neden olan halk olunca, ödülü elinden alan jürinin iki kere düşünmesi gerekirdi. Ayrıca fazla bilinmese bile, Youtube'da videoları denetleyen bir grup var. Eğer bir sıkıntı olsaydı, videoları şikayetler sonucu youtube yasaklar ya da engellerdi. Böyle bir durum olmadığına göre ödülün verilmesinden çok elinden alınması saçma olmuş. Neyse gerçek ödül insanların beğeni ve sevgisini kazanmak. Bu çocuk bunu başardı. Kendisini tebrik ediyorum. Her zaman olduğu gibi gözlerindeki ışığı ve yüzündeki tatlı gülümsemeyi kaybetmesin. İnsanların bilgi kadar sevgi ve eğlenceye de ihtiyacı var. Enes Batur şakalarıyla ve ''bence'' komik ve eğlenceli videolarıyla, rap tarzında diss atmaya çalışması ve nihayet film yapıp Hayal mi Gerçek mi diyerek kendi hikayesini anlatıp, kendisini oynaması bile gerçekten takdire şayan. Hanımlar beyler bu çocuk henüz 19 yaşında.

İşte internet ve global dünyada yer edinmek için artık birilerinin emekli olmasını beklemiyoruz. 19 yaşında bir gencimiz, kendince videolar çekiyor ve fenomen haline geliyorsa, bunlar tamamen internetin meyveleri. Okan Bayülgen'in dediği gibi artık herkesin bir kanalı olacak. Artık herkes star, herkes ünlü olabilecek. Daha evvelki yazımda bunu belirtmiştim. Herkes ünlü olmasın. Ancak isteyenler de bu uğurda birilerine gebe kalmasın. İşte Cem Yılmaz dediği gibi, 10 yılda bir yere gelebilen insanlar dönemi bitti. Artık 1 video ile dünyaya ses verilebiliyor. Yetenek varsa gizli kalmayacak. Böyle sesler 40 yılda 1 gelir masalı yerine bizde ne sesler var, al işte buyur diyeceğiz. Tabii ki her güzel ses, her büyük yetenek sahibi sanatçılarımızı hatırlayacak ve anacağız. Ancak bir daha onun gibisi gelmez saçmalığı yerine çok daha iyileri gelecektir demeyi öğreneceğiz. Ben gidersem devlet biter, ülke çöker diyenleri değil, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır diyenleri takip edeceğiz.

''Öğretmenler; yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.'' sözünü canlı ve diri tutmak adına, bugünlerde en çok ihtiyacımız olan, eğitici ve öğretici bilge değerlerimizin, bu sözün muhatabı olmasıdır. Kendini yetiştirmek evet önemli. Ancak kaliteli ve bilgili, yetenekli insanlar yetiştirebilmek lazım. Socrates dediği gibi, bir bilge kendisi gibi en az 10 tane insan yetiştirmediği sürece başarısızdır. 

Bizim varlık nedenimiz bilgiye ulaşmak ve bilgi aktarımıdır. Aktarılan bilgilerle bugünlere geldik. Yarınlar çok daha güzel olabilir. Hayat çok güzel olmayabilir. Ancak çok güzel yapabilmek bizim elimizdedir.

Sevgiyle kalın.

Saygılarımla,
Can DEMİRCAN

 
Toplam blog
: 23
: 295
Kayıt tarihi
: 22.12.17
 
 

Şair, şiir heveslisi. Dans ve latin tutkulu. Müziksever, sanatyaşar. Tarihten ders almaya çalışan..