Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Kasım '06

 
Kategori
Dünya Mutfakları
Okunma Sayısı
19817
 

Enfes bir lezzet haşhaşlı kek

Enfes bir lezzet haşhaşlı kek
 

Uzun yıllar Almanya da yaşamış olan kuzenimin evine gittim geçenlerde. Kapıyı açar açmaz enfes bir koku sardı her yanı. İlginç ve güzel pastaları evinden eksik etmeyen kuzenim, nasıl bir pasta yapmıştı ki bu kadar güzel kokuyordu?

Hemen kokunun geldiği yöne, mutfağına koştum. Tezgahın üzerinde , etrafı sanki kum tanecikleriyle kaplanmış, dumanları tüten bir kekle karşılaştım. Alman bir arkadaşından aldığı tarifi denemişti bu kez.

Meşhur filtre kahvesiyle birlikte ikram ettiği, dilimlenmiş kekimizi yemeye başladık. Bu arada kum taneciklerinin, mavi haşhaş olduğunu öğrendim. Ağzınıza bir yudum attığınızda dişlerinizin arasında çıtırtılar hissediyorsunuz. Damağınızda hoş bir lezzet bırakan kekin, nasıl bittiğini anlamıyorsunuz. Bu tadı merak ettiyseniz, hazırlaması, yemesi kadar kolay olan tarifi deneyebilirsiniz.

Gelelim tarifine; büyük marketlerde veya aktarlarda bulabileceğiniz bir su bardağı kadar mavi taneli haşhaşı, ayrı bir yerde bir su bardağı toz şekerle çırptığınız 7 adet yumurta akıyla birleştiriyorsunuz (hani denir ya, kar haline gelene dek çırpılmış yumurta akı olacak) Yine bir su bardağı un ve 250 gram erimiş margarin ile 2 çay kaşığı kabartma tozunu da ekleyip, çok az karıştırıp fırına veriyoruz.

Kekiniz fırında kabarıp, nefis kokular evinizi sarmaya başladığında bana hak vereceksiniz.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

kekin üzerine sürdügünüz muhallebının tarıfınıde verırmısınız. sevgiler

hilal akdag 
 18.03.2007 15:12
Cevap :
Cevabım biraz gecikti ama;1,5 su bardağı sütü, 2 kaşık kadar unla çırparak pişiriyorsunuz. Bir parmak kadar margarin ilave edip, katılaşırsa biraz daha süt koyup çırpmaya devam edin. Bir paket vanilya katıp, sıcakken kekin üzerine döküyorsunuz.Afiyet Olsun.  29.05.2007 9:09
 

bu kek gerçekten çok güzel oluyor. ben 1 su br süt de koyuyorum bırde margarin yerine 1 su br sıvı yağ koyuyorum (sıvı yağ keklere daha çok yakışıyor bence tabi)piştikten sonra 1 su br şekerle 1 su br su 3 dk kaynatılıp kek ılıkken, şerbet sogukken üzerine dökünce de kek çok güzelleşiyor

hilal akdag 
 18.03.2007 15:10
Cevap :
KATKILARINIZDAN DOLAYI ÇOK TEŞEKKÜRLER.  19.03.2007 11:22
 

Ağzım sulandı şehire iner inmez bu haş haşı arayacağım. Yalnız kusuruma bakma 7 yumurta sarısını da sonra katacak mıyız keke? orasını anlayamadım. tatlım bu eleştiri değildir. Hem yazın, hem tarifin beni fet etti. bravo YONCA

Yonca 
 23.11.2006 17:02
Cevap :
Yonca'cım sarıları başka zaman omlet yaparsın. Keke sadece aklar katılıyor. Kolay gelsin.  24.11.2006 16:28
 

Kolay bir kek,tarif için teşekkür ederim,haftaya misafiirim var deneyecegiz....Sizden bahsedecegim....

Portakal Çiçeği ve FISILTI 
 22.11.2006 17:38
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 45
Toplam yorum
: 133
Toplam mesaj
: 21
Ort. okunma sayısı
: 2603
Kayıt tarihi
: 22.06.06
 
 

Uzun yıllar Kamu kurumunda Ekonomist olarak görev yaptım.      Şu an da özel gereksin..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster