​ Engelli bir çocuğun annesi olmak / Anne-Babalar / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Haziran '09

 
Kategori
Anne-Babalar
 

Engelli bir çocuğun annesi olmak

Engelli bir çocuğun annesi olmak
 

Merhaba,

"Merhaba" farsça bir kelimeymiş ve "benden size zarar gelmez" anlamına geliyormuş. Bunu bilince "merhaba" demek artık daha anlamlı geliyor.

Ben bir engelli çocuk annesiyim. Başta bunu kabullenmek çok zor oldu. Hep cezalandırıldığımı , bunu hak etmek için ne yaptığımı düşündüm, isyan ettim ama sonunda dünyaya geliş amacımın, özel bir insan yetiştirmek olduğuna , karar verdim. Bu size verilmiş bir ceza değil aslında bu sizin yaşam ödeviniz . Onu ne kadar iyi seviyeye getirebilirseniz , hayata kazandırabilirseniz , birşeyleri başarmasını sağlayabilirseniz karşılığında duyduğunuz mutluluk da ödülünüz.
Normal çocuk sahibi olan birçok anne genellikle çalıştığı için çocuğunun yaptığı herşeyi onunla paylaşamıyor. Oysa siz çocuğunuzun her adımında , her yeni başarısında birebir yanında oluyorsunuz. Büyük bir emek sarfediyorsunuz belki ama onun her başarısı normal bir çocuğun başarısının iki katı kadar mutlu ediyor sizi. Aslında sıradan bir hayat yerine , belki yorucu ve yıpratıcı ama değişik bir hayat deneyiminiz oluyor.

Ailenizde engelli biri var mı bilmiyorum ama aslında onlar çok özel insanlar. Çok duyarlılar, akıllılar ve bazı duyuları normal insanlardan çok daha fazla gelişmiş. Belki engelleri nedeniyle bazı şeylerden mahrum kalıyorlar ama insan olmanın ne demek olduğunu sağlıklı kişilerden daha iyi biliyorlar. Hayatın değerini hepimizden daha iyi anlıyorlar.

Normal insanların yaptığı birçok şeyi engellerine rağmen büyük bir azimle yaparak, insanın isterse herşeye rağmen başarabileceğini gösteriyorlar.

Birgün engelli olabiliriz, sağlıklı günlerimizin kıymetini bilelim ve hayattan keyif almaya bakalım. Hayat ödevimizi keşfedelim. Görüşmek üzere.

 
Toplam blog
: 10
: 949
Kayıt tarihi
: 24.05.09
 
 

1967 Ankara doğumluyum. Kitap okumaktan, müzik dinlemekten, yazı yazmak ve film izlemekten hoşlanıy..