Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ağustos '16

 
Kategori
Engelli Eğitimi
 

Engelli Çocuklara Anne Baba olma sanatı E-Kitabı ücretsiz yayında

Engelli Çocuklara Anne Baba olma sanatı E-Kitabı ücretsiz yayında
 

Engelli Çocuklara Anne Baba Olma Sanatı E-Kitabı Ücretsiz Yayında


İletişim Uzmanı Yazar Ali Rıza Soyaslan’nın yazdığı ‘’Engelli Çocuklara Anne Baba Olma Sanatı Kitabı’’ e-kitap internet sitelerinde ücretsiz olarak yayınlandı.

Engelli Çocuklara Anne Baba Olma Sanatı Kitap yazarı Ali Rıza Soyaslan konuyla ilgili şunları kaydetti: ‘’Kitabımızda Hedef Kitle Engelli çocuğu olan anne babalar ve engelli kardeşi olan kardeşlerdir.

Kitap Yazma Gerekçemiz şudur: Türkiye’de 8,5 milyon engelli bulunmaktadır. Engellilere yönelik çok çeşitli faaliyetler yapılmaktadır. Madalyonun arka planında engelli çocukları nasıl yetiştireceğinden bi haber, ne yapacağını bilmeyen anne babalar vardır. Ne yapacağını bilmemesinden ve toplumun dışlayıcı tutumlarından etkilenen anne babalar psikolojik mende olumsuz etkilenmektedirler. Ne zaman engelli çocuğu olan anne babalara yönelik danışmanlık ya da psikolojik destek faaliyetleri yapılırsa işte o zaman anne babalar zor olan engelli çocuk yetiştirme zorluğunu kolaya çevireceklerdir. Türkiye’de maalesef engelli çocuklu anne babalara yönelik ne bir kitap çalışması mevcuttur, ne de bilinçli faaliyet. Bu kitabı yazma gerekçeme gelirsek ben de engelli aileye sahip bir kardeşim. Annem, babam ve iki ağabeyim engelli. Ailenin tek sağlıklı çocuğu benim. Ağabeylerimin topluma kazandırılmasında engelli olmamamdan kaynaklanan aile yükü benim omuzlarımda ilerledi hep. Ailemle toplum arasında köprü vazifesi yaptım diyebilirim. Yani engelli çocuklu ailelerin sıkıntılarına vakıf birisiyim. Netice de Türkiye’de ilk olacağını düşündüğüm bu kitap engelli ailelerin büyük bir boşluğunu dolduracağı kanaatindeyim. Kitap Türkiye de ilk olma özelliğini taşıyabilir. Türkiye’de sürekli klasik olarak yapılan engellilere yönelik çok çalışma söz konusudur. Ama engellileri yetiştiren anne babaların yaşadıkları sıkıntılar gözden kaçmıştır. Bazı makaleler- köşe yazıları vs.. gibi anne babalara destek yazıları yazılsa da yeterli değildir. Çünkü sorun büyük olmakla beraber tüm sorunların bir arada tutulduğu bir kitap çalışması da ailelere ışık tutacaktır.

Eseri okuyanların faydalanacağı noktalar özetle şöyledir; Eseri okuyan engelli çocuğu olan anne babalar başlangıçta şok sürecini daha kısa süreli atlatacaklardır. Engelli çocuğu olmanın manevi değerinin idrakine varacak anne babalar çocuklarına daha hassas ve bilinçli şekilde yaklaşacaklardır. Dünya da diğer engelli çocuklu ailelerin başarıları da kendilerine ilham kaynağı olacaktır. Çocukları arasında da engelli- engelli değil ayrımı yapmayacaklar ve ilgi alakayı adil bir dağılım yapacaklardır. Engelli çocuk yetiştirme yükü sadece anneye kalmayacak ve dünyada diğer engelli çocuklu babaların çocuklarının gayretleriyle gösterdikleri başarılar babalara model sunulacak ve babalar etki altında bırakılmaya çalışılacaktır. Kardeşler de engelli kardeşlerine engelliliğinden kaynaklanan fazla ilgiyi kıskanmayacak ve ailesine destek vermesi sağlanacaktır’’ dedi.

Tüm engel gruplarına yönelik acizane vesile olarak 4 yıl süre zarfında oluşturduğum bu eseri engellilerimize armağan ediyorum. Engellilere Kişisel Kitabını web sitemizden ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Ayrıca Engelli dernekleri, Valilikler ve Belediyeler bu kitabı bölgelerinde ücretsiz olarak engellilere hediye edebilirler.

Maddi bir beklenti beklememeksizin Allah rızası için acizane Allah’ın izniyle oluşturduğumuz bu eser inşallah engelli kardeşlerimizin kişisel gelişimlerine ve manevi dünyalarına ışık tutar.

ENGELLİ ÇOCUKLARA ANNE BABA OLMA SANATI ÜCRETSİZ E-KİTAP İNDİRME LİNKLERİ

 

www.kitapsozler.com/tag/engelli-cocuklara-anne-baba-olma-sanati-pdf/

 

https://www.smashwords.com/books/view/635864

 

https://www.mobidik.com/e-kitap/8792/engelli-cocuklara-anne-baba-olma-sanati-kitabi

 

http://engellicocuklaraannebabaolmasanati.blogspot.com.tr/

 

http://www.kitabyte.com/book/XvnBO

 

https://www.publitory.com/e_books/497-engelli-cocuklara-anne-baba-olma-sanati

 

 
Toplam blog
: 358
: 662
Kayıt tarihi
: 22.12.12
 
 

4 Aralık 1982'de Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde doğdu.Tavşanlı Fevzi paşa ilköğretim okulu,İmam h..