- Kategori
- Yemek - Mutfak
Enginar yaprağı nasıl kurutulur ve enginar çayı nasıl yapılır?
Enginarın yapraklarında bulunan sinarin denen madde karaciğerin safra üretimini uyarır, yağların sindirilmesini sağlar ve kolesterolün düşürülmesine yardımcı olur. Daha birçok faydaları olan enginar yapraklarını kurutarak elimizde her an hazır bulundurabiliriz.
Enginar yapraklarını hiç yıkamadan metal bir tepsiye veya sofra bezinin üstüne sererek sıcak, kuru bir ortamda ve güneş ışığının gelmediği bir ortamda kurutabilirsiniz.
Enginar yapraklarının çayını demleyerek bu faydalarından yararlanabiliriz. Enginar yaprağı çayının lezzeti gerçekten hoş oluyor. Hiç şeker ve limon koymadan, yaprağın kimyasını bozmadan içmek en doğrusudur.
Enginar yaprağı çayı nasıl yapılır?
Büyük bir cezveye 2 su bardağı klorsuz suyu koyar ve kaynatırız, su kaynayınca içine yıkanmış 10 adet enginar yaprağı koyarız. Cezvenin üzerine bir kapak koyarız, su taşmasın diye kapağı yarım açık bırakırız ve kısık ateşte yaprakları 5 dakika kaynatırız. Yaprakları suyundan ayırırız.
Karaciğer dostu iki su bardağı enginar çayımız hazırdır.
Enginar çayını kullanırken fazla abartmamalıyız ve bazen ara vermeliyiz.
Afiyet olsun.