Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Aralık '13

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Erasmuslu Gençlerin Şehri Bologna'da alışveriş

Erasmuslu Gençlerin Şehri Bologna'da alışveriş
 

Kendimize benzettiğimiz için mi yoksa sadece yakın olduğu için mi İtalya’ya aşığıyız bilinmez. Ancak şu bir gerçek mi sadece biz Türkler değil dünyanın her yerinden gezginler İtalya’yı fersah fersah geziyor. Yalnızca seyahat etmeyi sevenlerin değil Erasmus değişimi ile farklı ülkelere okumaya giden öğrencilerin de aşkı İtalya.

Çizmenin kuzey tarafında yer alan Emilia - Romagna Bölgesi'nin en çekici şehri olan Bologna’da sanata, tarihe, yemeğe, alışverişe ve eğlenceye yani güzel yaşamın tüm niteliklerine doyabilirsiniz. Kırmızı kiremitli Bologna, şehri keşfetmek isteyenleri eski zamanlara doğru bir yolculuğa çıkarıyor. Bologna’da her adım başı karşınıza görkemli binalar, kiliseler ve müzeler çıkıyor. Yalnızca sanat değil alışveriş de bu şehirde bir başka parlıyor.

Furla, La Perla, Mandarina Duck, Bruno Magli gibi mağazalarının başlangıç noktası olan Bologna’da alışveriş bir ihtiyaç değil ince bir zevkin göstergesi. bunun yanısıra Fendi, Armani, Gucci gibi lüks markaları da bulabileceğiniz en önemli iki adres var: bunlardan biri Galleria Cavour ve Via Farini.

Yüksek topuklar veya şık düz tasarım ayakkabılar ilginizi çekiyorsa Bologna’da ilk durağınız Via San Felice’deki Tassinari olmalı. Via San Felice’de bir kolonya cenneti bulabilirsiniz. Il Borgo del Profumo’da çeşit çeşit esanslar bulunuyor. Farklı ve yaratıcı tasarımlarıyla Lulu Talune da Via San Felice üzerinde.

Kahve tutkunuysanız ve evinizin bir köşesinde kahve makinesi özlemi duyuyorsanız en güzel adres Via San Felice’de yer alan Patrizia Fusano’s Formes Utiles.

Aksesuar seçenekleriyle göz kamaştıran Anbo Via Guglielmo’da. Antika eşyalar, gümüş parçalara karşı ilginiz varsa Via Santo Stefano’da yer alan Corte Isolani’ye bir göz atın.

Benim için alışveriş ev dekorasyonuyla tamamlanır diyorsanız sizin için de Bologna tam bir fırsatlar cenneti. Via delle Moline’de yer alan Freak Andò’da retro ve modern parçalar bulmak mümkün. Vintage ve çağdaş tasarım mobilyalarla dolu bir mağaza olan Art to Design Via Porta Nova’da.

Kapanışı tatlıya yapalım; çikolata sevenlerdenseniz Via Carbonesi üzerindeki Majani bir çikolata cenneti.

Bologna hakkında daha fazla bilgi edinmek için tıklayın! 

 

 
Toplam blog
: 67
: 2743
Kayıt tarihi
: 15.04.13
 
 

Jabiroo ismi bir tür Güney Amerika leyleğinden esinlenerek bulunmuştur. Jabiroo özel seyahat haya..