Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Temmuz '07

     
    Kategori
    Doğa Sporları
     

    Erciyes tırmanışı

    Erciyes tırmanışı
     

    İstanbul'dan 8 kişi, Bursa'dan 2 kişi ve Yıldırım Dağcılık'tan Hikmet'le beraber başladığımız yolculuğumuz zirve yolunda da devam etti. Biz cumadan giderek 4 kişi buzuldan, pazar günü de diger arkadaslarımızla kar buz rotasından tırmanış yapacaktık. Ama dağda gördüğümüz manzara inanılmaz kötüydü. Bir ay önce karla ve buzulla kaplı rota tamamen toprak zemine dönüşmüştü. Bundan dolayı buzul faaliyetini iptal ederek cumartesı sabah saat 02:00 kar buz rotasına girdik.

    Ekibin, rotanın, sisli havanın, uçan taşların ve özellikle rehberlerin durumundan dolayı 8 saati bulan yolculuktan sonra zirveye ulaştık. 07072007 ( Normal şartlarda gidiş dönüş 8 saati geçmez) Mustafa AKDEMiR - Doğan Nadi ÇETiNKAYA - Hikmet RODOPLU.

    Zirvede yaptığımız görüşmelerden sonra ekibi 10-12 kişiyle sınırlı tutarak inişe başladık. Ve kar buz rotasında yaşanan düşme sorunlarının dışından sıkıntı yaşamadan cumartesı saat 15:00 kampa inmeye başladık.

    Organizasyon gayet iyiydi ama rehberler çok kötüydü. Bizimle dönüşe gelen Fazıl da uyumluydu ve önerilerimizi dikkate aldı. Bizim grup dahil herkes rehberlerle sorun yasadı. Rota bilgilerini yanlış yorumladılar, malzeme yetersiz, kondisyonları çok kötüydü.

    Pazar gününü dinlenerek geçirdik ve Zirve Bursa, Yıldırım Dağcılık ve Tonga'dan dağcı arkadaşlarla beraber bu sabah saat 05:30 gibi Bursa'ya döndük.

    Emeği geçen ve katılan herkese gönülden teşekkür ederim.

    Herkese kazasız belasız faaliyetler diliyorum.

    Mustafa AKDEMIR
    Zirve Dagcılık Bursa Şube Başkanı
     
    Toplam blog
    : 1
    : 723
    Kayıt tarihi
    : 11.07.07
     
     

    Bursada yaşıyorum. Uzun yıllardır dağlardayım. Doğayı, dağları, zirveleri seviyorum. Aynı zamanda fo..