Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Haziran '13

 
Kategori
Siyaset
 

Erdoğan her şeyi önceden biliyordu ama hiç değişmiyordu

Erdoğan Gezi protestoları için 'bu olayları bu şekilde olmasa bile çeşitli komplolar şeklinde 3 ay önceden öngörmüştük. Bize bazı istihbarat bilgileri gelmişti' demiş...
 
Başbakan bunu biliyordu ve mevcut durumu Türkiye için iyi görmüyorsa o zaman bile bile işin başında göstericilere aşırı şiddet uygulaması ve olayları kışkırtması niye?

İşin ilginç tarafı Erdoğan ve onun istihbaratı Reyhanlı saldırısını da önceden biliyordu ama her nasılsa adım adım izledikleri adamların bombaları tam istedikleri yerde patlatmalarını engelleyemediler.

Daha önce de Mavi Marmara gemisine destek için binecek AKP milletvekillerinin de gemiye binmekten son anda vaz geçtikleri, İsrail'in gemiye sert müdahale edeceğini haber aldıkları da zamanında medyada yer almıştı, dahası İsrail engelleme yapacağını önceden ilan etmişti.

Demek Erdoğan hükümeti sonu kendi vatandaşlarının ölümüyle bitecek olayları bile bile engellemiyor, hatta kışkırtıyor, belli ki insanlarının ölmesinin yaralanmasının üzerinden politika yürütüyor. 

Mesela son olayları, bizzat Türkiye'ye karşı savaşa kışkırttığı Esed rejiminin Reyhanlı'ya saldırmasını engelleyemediğini ve Obama'nın izin vermemesi nedeniyle misilleme bile yapamadığını başta kendi taraftarlarına ve Türkiye'ye unutturmak için kullandı. Şimdi yalanla dolanla hem gösgtericileri kötülüyor, hem de Reyhanlı'yı, Suriye'yi tamamen gündemden çıkardı. Güya Erdoğan değişmezmiş! Hani Suriye'nin içişleri sizin iktidarın içişleriydi, ne oldu, artık dayılanma falan yok Esed'e. Değişmeyen tek şey var o da yine mağdur edebiyatı yaparak seçime gitmek!
 
Toplam blog
: 60
: 1352
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

Arkeolog olarak arkeoloji, Eski Çağ tarihi, günümüzde sit ve çevre sorunları başlıca ilgi alanlar..