Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ekim '17

 
Kategori
Güncel
 

Erdoğan'ın Sert Çıkışı Tutarsa..

Erdoğan'ın Sert Çıkışı Tutarsa..
 

ABD ile vize gerginliği devam ederken vize'nin askıya alınma sebebinin ne olduğu değişik yorumlar yapılıyor olduğu halde henüz net bir neden bulunamamıştır..

Amerika'nın ülkemize ilk kez böyle bir vize yasaklamasına gitmesi Ortadoğu'da yaşanmakta olan sıcak çatışmalar döneminde gelişmesi tesadüfi değil tam tersi zamanlaması akıllıca yapılmış bir strateji olduğunu düşünüyorum.

Dünya'daki dengelerin değişeceği Traump'ın şaibeli şekilde seçilmesinden belliydi. Özellikle Büyük Ortadoğu Projesi hayata geçirildiğinde global ekonomi sisteminde de doğal olarak değişimler yaşanacaktır. Kim bilir Amerika'nın bu tutumu yeni gelişecek olan dengeler için mi acaba?

Siyaset bilimcisi olmadığımıza göre bu konuda ahkam kesmek de doğru olmaz ama Erdoğan'ın Amerika'ya sert çıkışlarda bulunması sanki yeni dönemde Avrasya ekonomisine doğru kayma eğilimine geçeceğimize işaret ediyor.

Bu kayma eğilimi kendi özgür kararımızla mı gelişecek yoksa global ekonomi sisteminin bir gereği olacak orasını bilemem ama bildiğimiz Erdoğan'ın Amerika'ya meydan okumasıdır.

Erdoğan'ın "bizim size ihtiyacımız yok!" söylemi bana kırk yıl önce devrimci sol'un Amerikan emperyalizm'ine karşı tutumunu hatırlattı.

Bilmem kaç göbekten bağlı olduğumuz Amerika ile bağımızın kolay kopmayacağını bildiğimiz halde Erdoğan'ın bu tavrıyla eğer Amerika ile bağımızı kesebilirse devrim niteliğinde olur ve alnından öpülür ama böyle bir şeyin gerçekleşmesi ancak rüyalarda mümkün olabilir.

Ortadoğu'nun yeniden şekillendirilmesi sonrası için ülkenin jeopolitik konumu itibariyle ekonomik bağlarını yavaş yavaş Avrasya yörüngesine doğru çevirmesi gerekiyorsa Amerika'nın vize stratejisinin planlı şekilde uyguladığını söyleyebiliriz. Amerika dediğimizde dünya ekonomisini ellerinde barındıran ve yönlendiren yeraltı derin devlet yani dünya tuccarları akla gelmektedir.

Amerika'ya posta koymak demek yeraltı dünya tuccarlarına posta koymak demektir. Keşke kendi üretkenliği ile yetinebilen ülke haline gelebilsek. Keşke yeniden tarım ülkesi haline dönebilsek kim istemez.

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..