Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mart '16

 
Kategori
Siyaset
 

Erdoğan’ın umudu yine Devlet Bahçeli...

Erdoğan’ın umudu yine Devlet Bahçeli...
 

Bugüne kadar MHP’nin Ak Partiye çok defa destek verdiği biliniyor. Erdoğan da bunu bildiği için son konuşmasında; Yeni Anayasa için MHP’den destek isteyerek, “Sadece iktidar partisi ile MHP el ele verse, 367’yi bulamayabilirler, hiç olmazsa millete gitmenin yolu açılabilir. İnanıyorum ki millete gitmenin yolu açılsa, millet böyle bir yeni anayasa ‘evet’ diyecektir. Milletimize bu noktada güveniyorum. İktidar partisi ile MHP arasında asgari müştereklerin değil, azami müştereklerin olduğuna inanıyorum.” dedi.

Geçmiş dönemlerde de MHP gerek Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı seçilmesinde, gerekse türban konusunda, son olarak da Haziran seçimlerinden sonra meclis başkanlığı konusunda AKP’ye destek  vermişti.

Her ne kadar Bahçeli Başkanlık sistemine karşı görünüyorsa da, ne yapacağı hiç belli olmaz.  Aşağıdaki sözlerinden de bir anlam çıkarılabilir.

İktidar, Anayasa’da ne gibi bir değişiklik düşünüyorsa bunu ağızlarına sakız edeceklerine, TBMM’ye getirsin. Bu ancak referandumla mümkün olabilir. Onun için de 317 milletvekilinin 330’a tamamlanması lazım. Tamamlandığı takdirde belirledikleri veya özledikleri anayasa değişikliğini yapmak için millet huzuruna çıkmış olurlar. Referandum olursa MHP, anayasa konusundaki hassasiyetlerini göz önünde bulundurarak, gerekli tedbirler alınmak suretiyle, kamuoyunun aydınlatılmasında kendi dünya görüşü ve parti ilkeleri çerçevesinde katkı sağlayacaktır.”

Bahçeli’nin söyledikleri bunlar. Bakalım, bekleyip göreceğiz.

 

 

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..