Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ağustos '13

 
Kategori
Güncel
 

Ergenekon'da tarihi cezalar....

Ergenekon'da tarihi cezalar....
 

Tarihi Ergenekon(!) sonuçlandı…

İçeridekiler demirleri eritecek kadar ısı verecek odunu bulamadılar! Hele hele ateşi azdıracak körüğü hiç bulamadılar. Ara sıra üflenen üfürükler yeterli gelmedi(!)

Neyse…

Çıkan bu kararları beklemiyordum diyen olabilir mi?

Eğer ben bu kadar ağır kararları beklemiyordum diyen varsa, Türkiye’deki ‘İleri demokrasi’yi göremeyen bir zavallıdır.

Karara sevinenleri ekrandan izlemek için sözde haber kanalı, ancak yalakalıkta sınır tanımayan ’Penguen’ci medyayı takip etmekte fayda var.

Gün boyu ve akşam açık oturumlar düzenleyen bu kanallara yorumcu olarak katılanların yüzde 70’inin ağzı kulaklarında, gülerek, kararın ne kadar adil olduğunu söylüyorlardı.

Hele bazıları oturumlara katılan muhalif yorumcuları konuşturmuyorlardı bile. Sanık avukatlarının sözü her alışında, hemen gülerek(!) müdahale edip, ne söylediğinin anlaşılmamasına gayret gösteriyorlardı.

Bu oturumlardan birisi şöyle demişti “Türkiye Hukuki Hesaplaşmayı Başardı” Bunu söyleyen kişi yetkili ve etkili bir kişi olarak tanınıyor.

Biz gelelim verilen kararlara:

Aralarında eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Tuncay Özkan ve Veli Küçük gibi isimlerin bulunduğu toplamda 19 kişiye müebbet (bir kısmına ağırlaştırılmış müebbet veya birkaç kere müebbet) cezası verildi.

Toplamda 21 beraat (Danıştay saldırısındaki azmettiriciler daha önce 10 yıl ceza almalarına rağmen beraat ettiler!) 11 yakalama, 17 tahliye kararı ve geri kalan sanıklara, en azı 6 yıldan başlamak üzere 117 yıla kadar değişen hapis cezaları verildi.

En önemli kararlardan birisi ise Mustafa Balbay’a verilen 24 yıl hapis cezası,  mahkemedeki tutumu nedeniyle 34 yıl 8 aya çıkartıldı.

Bu kararın ne kadar siyasi olduğunu söylemeye gerek yok.

Örneğin; Eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ’a verilen ceza! İlker Başbuğ meğer ülkeyi karanlığa sürükleyen bir komutanmış. İyi ki yaş haddinden görev süresi doldu da ülke aydınlığa çıktı! Bunu ben demiyorum. Bu verilen müebbet hapis cezası nedeniyle yargının söylemi.

İlker Başbuğ bu kadar suçluysa, onu o göreve atayanlar niye yargılanıp ceza almadı? İlker Başbuğ’u göreve atayanlar belli! Onlara sabahın olduğunu bile sormazken, İlker Başbuğ’a müebbet hapis cezası verilmesi biraz garip değil mi?

Birde Danıştay saldırısı nedeniyle yargılananlar var. Onlar önce Ankara’da yargılanmış ve ‘Suça azmettirme, yataklık yapma’ gibi nedenlerle çeşitli hapis cezaları almışlardı. Ama İstanbul’da beraat ettiler! Bu isimleri merak mı ettiniz? Hemen söyleyelim. Ali Yiğit, Süleyman Esen ve Salih Kunter!

Sözün özü, Abdullah Öcalan’a af çıkarmak için verilen bu cezalar Genel bir af ile sonuçlanacak gibi görünüyor. Başka türlü Abdullah Öcalan’ı affedebilirler mi?

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..