Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ocak '09

 
Kategori
Güncel
 

Ergenekon'un isim babası kim?

Susurluk Araştırma Komisyonu Başkanı ELKATMIŞ, geçen gün bir tv kanalında demeç veriyor, gündeme dair. "Biz ancak olayların bir fotoğrafını çekebildik. Komisyona tanınan süre üç aydı, bir ayda ek süre talep ettik. Ama halkımızla paylaştıklarımızın ötesine geçemedik." Elleriniz dert görmesin sayenizde yara kangrene döndü…

Oysa zaman içerisinde , bir çok araştırmacı yazarında çalışmalarında dikkat çekmeye çalıştığı gibi, Susurluk sadece kartopuydu ve gittikçe büyüyerek , sınıf ve statüsünü daha da geliştirerek, gerçek yüzüyle, gerçek gücüyle Ergenekon olarak geliyordu.

Hiçbir şey tesadüf değil!

Basında ve medyada , favori tartışma programlarında kendilerine yer bulabilen bazı kafalar, düzenlenen bu operasyonun isminden duydukları rahatsızlığı dile getiriyorlar, çok daha önemliymiş gibi. Türk tarihinde önemli bir yer alan bu isime gölge düşülmesinden şikayet ediyorlar.

Ama bakın ERGENEKON ismini önceden kimler kullanmış satır aralarında hemde büyük bir ustalıkla ve "geliyoruz!" mesajları içerisinde…

Oluşumun saç ayakları, bakın hangi dönemlerde kendilerini, pekte dikkat çekmeden göstermeye başlıyorlar.

19.Mayıs.2002,

İşçi Partisinin yayın organı AYDINLIK gazetesinde tam sayfa bir ilan; 19 mayıs Gençlik ve Spor bayramının kutlamalarına dair. Buraya kadar herşey gayet olağan geliyor değil mi? Ama ilanı veren SEDAT PEKER !!!

Diğer tüm gazetelere yarım sayfa verilen kutlama tebriği "Aydınlık Dergisi’ne" tam sayfa veriliyor.

Söz konusu kutlama ilanını takiben Turancılık sevdasının ayyuka çıktığı o dönemlerde "ÖZTÜRKLER" diye bir internet sitesi kurulur Peker ekibi tarafından, amaç Turan idealini temsilen yeryüzündeki tüm Türk’leri internet aracılığıyla bir araya getirmek. İstanbul Hilton Convention Center'da sitenin açılışı şerefine bir kokteyl düzenlenir.

Milliyetçilik ve sol görüşün oturup "barış çubuğu" tüttürdüğü platforma çok dikkat edin lütfen…

Perinçek, Aydınlık Dergisine verilen ilana ilişkin ne demiş önce onu analiz edelim; 'Artık insanlar ulusal birlik için bir noktada buluşuyor'. Ulusal birlik ve bir noktada buluşmak, hafızanızı biraz zorlayın bakalım başka kimler telafuz etti bu kelimeleri?

Açılış kokteyline geri dönelim;

Önce davetliler listesi;

Osman CEYLAN ( Genel koordinatör )
Dönemin Devlet Bakanı Abdülhaluk ÇAY
Devlet eski bakanı Mehmet Ali YILMAZ
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy
Sergen YALÇIN
Devlet Eski Bakanı Sadi Somuncuoğlu
Emekli Tuğgeneral Veli Küçük
General Rıza Bekim
Prof. Reha Oğuz Türkan
Hüseyin Cevizoğlu
Mustafa Cemiloğlu
MİT Eski Görevlisi Emekli Yarbay Korkut Eken ( o dönem cezaevinde )
İlhan Çelik, Mustafa OK, Nuri GÜNGÖR, Muzaffer ÖZDAĞ, Osman CEYLAN
Mehmet Ali ERBİL
Seda SAYAN
İbrahim TATLISES
Muazzez ABACI
Adnan ŞENSES

Ve seçkin 1500 davetli daha katıldı bu organizasyona. Tüm davetlilere 14 ayar altından rozet hediye edildi. Daha sonra yukarıda ismi geçen kişilere Türklüğe katkılarından dolayı birer plaket verilir. Korkut EKEN’in plaketini babası adına oğlu alır.

Gelelim Veli KÜÇÜK tarafından gecede yapılan konuşmaya;

"Türk birliği mutlaka tecessüs edecektir. Asil Türk milletinin yolu Tanrı dağlarından, Ergenekon'dan geçecek. Globalleşmeye ve Avrupa Birliği'ne karşı değiliz. Ancak onurluca girmek istiyoruz. Yalvarmayacağız."

Siz avazınız çıktığı kadar bağırın Ergenokon ismi bu operasyona yakışmıyor diye, kimler tarafından hangi oluşumun adı Ergenekon konulmuş düşünün biraz…

Saygılarımla,

 
Toplam blog
: 40
: 451
Kayıt tarihi
: 02.01.09
 
 

1970 yılı doğumluyum. Erzurum Atatürk Üniversitesi Zıraat fakültesi mezunuyum. Hayata hep ara..